Kagens dag

Kagens dag er blevet en af de mest populære dage i kalendereråret. Hvert år spiser danskere sig gennem tusindvis af kager for at støtte Børnecancerfonden.

 

 

Kagens Dag 2016

Så er det igen tid til Kagens Dag i Danmark.

Listen over byer, der afholder et arrangement findes herunder. Vær opmærksom på, at der hele tiden kommer nye til.

 

Aarhus

Smilets By og Aarhus og Omegns Bagerlaug afholdet Kagens Dag den 26. april i Rådhushallen.

Billetterne kostede 100 kroner stykket og overskuddet fra arrangementet, på 51.000 kroner går til Børnecancerfonden.

 

 

Esbjerg

Havnebyen afholdt Kagens Dag den 26. april fra 14 - 16 i Musikhuset.

Prisen var 75 kroner pr. billet og man kan købe dem hos: Brødboxen, Tarp Bageri, GuldBageren Nørregade, Kernebageren, KonditorBager i Esbjerg og Højvangs Bageri og Konditori.

Overskuddet på 76.000 kroner fra Kagens Dag i Esbjerg er gået til De Hjemløses Venner. De støttedes også yderligere af de deltagende bagerier, der solgte et særligt Esbjergbrød fra den 4. til og med den 26. april. Brødet, der er et fuldkornsbrød kostede 30 kroner hvoraf de fem gik direkte til De Hjemløses Venner. 

 

København:

Stedet, hvor det hele begyndte. Københavns Bagerlaug arrangerer igen Kagens Dag og har 800 billetter at sælge.

Tid og sted: Tirsdag den 3. maj kl. 13 - Københavns Rådhus

Billetsalg: Der er UDSOLGT. Det tog en time at sælge de 800 billetter.

 

Børn under 2 år gratis adgang, men barnevogne må ikke medtages.
 
Vejle
Kagens dag 2016 afholdes i år den 24. maj på Rådhustorvet.
De deltagene bagere er: P.A. Andersen & Sønner, Vanilla Chocolatier og Konditori, Føtex og Bilka Vejle.
Der afvikles med fire runder kl. 14, 15, 16 og 17.
600 billetter kommer til salg torsdag i uge 16 på City Vejle kontoret – Banegårdspladsen 6, Vanilla Chocolatier – Tønnesgade 1, P.A. Andersen og Sønner, Skyttehusgade 28
 
Overskuddet går til ”Broen Vejle” som støtter udsatte unge med et fritidstilbud. Broen Vejle betaler kontingent og udstyr.
 
Fyn/Odense:
Tid og sted: Torsdag den 26. maj - Rådhushallen.
Fyn Stifts Bagerlaug har allerede solgt 1100 billetter i forsalg og forsalget er derfor (næsten) udsolgt.
Et begrænset antal billetter sættes til salg i døren inden der åbnes for sidste servering kl. 15 den 26. maj.
 
Nørager
31. maj er der Kagens Dag i Nørager. Nørager Bageri bager imponerende 20.000 kager og inviterer alle til at komme og smage. Dagen falder nemlig på samme dag som bageriets 30 års jubilæum, så der blivet lavet ekstra mange kager i år. Her vil igen være alt hvad i kan spise og drikke for 50 kr. fra kl. 14-17 i Kig Ind (i Nørager). Man kan også hente 8 kager for 50 kr. med hjem til kaffen.
 

 

 

Kagens dag i næsten 20 år

Siden 1997 har de danske bager og konditormestre inviteret til et kæmpe kagebord. Både for at fremvise det bedste, som branchen kan formå, men også for at støtte, især, syge børn ved at give overskuddet fra entreindtægterne til Børnecancerfonden eller lignende velgørende fonde/organisationer.

 

 

 

 

Hvornår begyndte Kagens Dag?

Arrangementet fik sin start i København i 1997 og spredte sig i 2004 til Aarhus, Odense, og Aalborg. Sidenhen er også Sønderjylland kommet med på vognen og har haft en Kagens Dag.

Ved Kagens Dag stiller de lokale bager- og konditormestre deres kunnen til rådighed og bager op mod 50.000 kager (afhængigt af antallet af deltagende byer), som bliver stillet til rådighed for de, der løser billet til kagehimmelen.

 

Overskud går til velgørenhed

Overskuddet for dagen går til forskellige velgørende organisationer, blandt andre Børnecancerfonden, der i 2012 modtog 220.000 kroner fra bagere, konditorer og kageglade mennesker fra hele Danmark.

Nogle byer lader alle indtægter gå ubeskåret til velgørende formål, mens andre har mange udgifter forbundet med arrangementet - leje af lokaler, service m.m. og derfor lader overskuddet fra salget af billetter gå til fonde eller lignende.

Gennem årene er der givet mere end halvanden million kroner til velgørende arbejde.

 

Billetter til kagens dag - du skal være hurtigt ude!

Det er forskelligt, hvordan man kan erhverve sig en billet til Kagens Dag. Ofte tager det blot en halv times tid at sælge billetterne til de mest eftertragtede byer, som København eller Aarhus. I København er det blevet en tradition, at de første lægger sig i kø omkring kl. 6 om morgenen for at stå først i køen, når billetsalget åbner kl. 10.

De morgenfriske bliver så trakteret med kaffe og rundstykker.