Branchekode

Regler - Danmarks Bedste Konditor

Her er reglerne for deltagelse i Danmarks Bedste Konditor

Danmarks bedste konditor 2020

Download reglerne som PDF her.

 

TEMA: FOODEXPO 2020

Tid: 6 timer i konkurrence + 1 time til forberedelse

Opgave 1:

Etagekagen.

Du skal fremstille en etagekage i 5 etager med det udleverede stativ.

Stativet udleveres ved konkurrence start.

Kagen skal være af pyntet med glace.

Der skal være pynt på alle etager.

Du vil under forberedelsen få udleveret en frugt/grønsag der skal indgå i et af dine indlæg i kagen.

Mål på etager:

Ring 1: Ø20 cm

Ring 2: Ø15 cm

Ring 3: Ø10 cm

Ring 4: Ø7,5 cm

Ring 5: Ø5,0 cm

Opgave 2:

Dekorationskage

Du skal fremstille en rørt bagt kage, Ø18 – Ø24 cm.

Kagen må gerne flækkes og fyldes – men skal kunne opbevares uden køl.

Kagen skal overtrækkes med marcipan.

Kagen skal have en sprøjtet garneringskant og skrift ”FOOD EXPO 2020”.

Kagen skal pyntes med 2 stk. marcipanroser.

Opgave 3:

Chokoladekonfekt.

Du skal fremstille 2 x 15 stk. fyldte chokolade.

En type støbt med to indlæg.

En type støbt med et indlæg.

Vægt: max 20 gram pr. stk.

Du vil få forme udleveret ved konkurrencestart

 

Deltagerforudsætning:

Er du i besiddelse af et konditorsvendebrev, og arbejder du i en fødevarevirksomhed i Danmark, kan du deltage i konkurrencen.

Lærlinge der har indgået uddannelsesaftale som voksenlærling i specialet konditor.

 

Tid og Sted:

MCH – Messe Center Herning

Vardevej 1

7400 Herning

 

Søndag d. 22. marts 2020

Præmieoverrækkelse mandag d. 23. marts kl. 16.00

 

Forberedelse:

Det vil være muligt at komme ind på standen, lørdag d. 21. marts kl. 09.00.

Alle deltagere har 60 min til forberedelse lørdag d. 21. marts 2020.

Overnatning:

Der vil være et hotelværelse til rådighed til dig, hvis du ønsker det.

Træning:

Alle udgifter i forbindelse med træning og forberedelse er for deltagernes egen regning.

 

Tilstede på arbejdsstationen i Herning

Medbring selv

1 stk. marmorplade 1x1 m

2 stk. kogeplader - massplader

1 stk. mikrobølgeovn – 26x26x18cm

Herd ovn – 5 deck (Et Deck pr. deltager)

2 stk. rulleborde (til deling)

1 røremaskine – 10 liters kedel

2 stk. træarbejdsborde á 180 x 60 cm.

Køl og fryseskab (Til deling)

Råvare – Se varebestilling

Håndværktøj

Vinylforme – Klar til brug.

Farver

Airbrush

Kompresser

Forme

Cool spray

Karamelpumpe

Silikonemåtter

Gasbrænder

Diverse speciale produkter

Etc.