Branchekode

Vi vil finde Danmarks Bedste Håndværksbager og Konditor

Hvem er Danmarks bedste bager eller konditor? Det skal der nu sættes navn på, når der under Foodexpo i 2020 bliver afholdt den første udgave af Danmarks Bedste Bager og Konditor.

OPDATERING 7. MARTS 2020.
Da Foodexpo-messen er udskudt grundet den potentielle corona-epedimi, så har BKD også måttet udskyde konkurrencerne, der skulle finde to nye danmarksmestre.
Konkurrencen vender tilbage, når Foodexpo har fundet en ny dato.

Hvem laver Danmarks bedste brød? Danmarks bedste lagkage? Hvem er Danmarks bedste bager eller konditor?
De spørgsmål får vi svar på i 2020, hvor Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD) afholder den første udgave af Danmarks Bedste Bager og Konditor.

Konkurrencen sætter alle faguddannede, som arbejder med fagene, i konkurrence mod hinanden i kampen om at være den bedste. Ikke kun til én ting, men på et bredt udsnit af de områder, som en bager eller konditor arbejder med til dagligt.

- Vi har før afholdt konkurrencer, hvor vi har fundet det bedste brød eller den bedste kage. Men spørgsmålet har ofte været: Hvem er den bedste bager eller konditor i Danmark? Det spørgsmål vil vi gerne besvare nu, siger formand for BKD, John Jønsson.

Konkurrencen finder sted under den store fødevaremesse, Foodexpo i Herning til næste år. Her vil konditorerne trylle med sukker, fløde og chokolade den 22. marts, mens bagerne skal fyre op for ovnene den 23. marts. Vinderne kåres efter hver konkurrence.

DET SKAL DE LAVE:
Hver konkurrencedag er seks timer lang – plus en times forberedelse dagen før.

Bagerne skal fremstille:

  • Baguetter
  • To typer wienerbrød
  • Klassiske croissanter
  • Take-away/fastfood
  • Samt en mystery-opgave, som de får opskriften på dagen før konkurrencen

Konditorne skal fremstille:

  • En etagekage i fem lag.
  • En dekorationskage overtrukket med marcipan
  • To typer fyldte chokolader