Save as PDF

Danmarks Bedste Rugbrød 2023

Erik Ellitsgaard, Eriks Bageri ApS, Amagerbrogade 176, 2300 København K

Super Rug




Iblødsætning:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved bagehjælpemiddel + specialprodukter
5.000 g Rugkerner  
2.500 g Hørfrø  
420 g Salt  
700 g Rugomalt (Ireks)
4.000 g Daggamle rugbrød  
10,8 liter Kogende vand  

Surdej:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved bagehjælpemiddel + specialprodukter
5.000 g Rugmel  
700 g Moden surdej (egen produktion)
3.800 g Vand  

Hovedopskrift:

 

Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat som iblødsætning, fordej, surdej el.lign Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
23.420 g Iblødsætning Nej  
10.000 g Rugsigtemel Nej  
9.500 g Surdej Nej  
7.000 g Vand    

Iblødsætning: Sættes i blød dagen før
Surdej: Røres sammen dagen før og står 22 timer i bageriet
Dejføring og æltetid: 20 min langsom
Dejtemperatur: 32 °C
Liggetid/sted: Ingen .
Dejvægt: 1.000 g
Udbytte: 50 stk
Bearbejdning/
Opslåning:
Vejes af direkte i form
Raskning: 2- 2,5 time i raskeskab
Inden afbagning: -
Ovn: Stikovn
Ovntemperatur: Indsætning: 250 °C med 15 sek damp
Afbagning: 180 °C
Bagetid: 70 min. - spjæld åbnes efter 5 min
Tankerne bag det udviklede brød:
Bare et godt rugbrød, der er bagt med surdej og uden gær og hvedemel. Altså et rigtigt rugbrød.



Se flere opskrifter på www.bkd.dk