Danmarks Bedste Rugbrød 2023
Erik Ellitsgaard, Eriks Bageri ApS, Amagerbrogade 176, 2300 København K
Super Rug
Iblødsætning:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved bagehjælpemiddel + specialprodukter |
5.000 |
g |
Rugkerner |
|
2.500 |
g |
Hørfrø |
|
420 |
g |
Salt |
|
700 |
g |
Rugomalt |
(Ireks) |
4.000 |
g |
Daggamle rugbrød |
|
10,8 |
liter |
Kogende vand |
|
Surdej:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved bagehjælpemiddel + specialprodukter |
5.000 |
g |
Rugmel |
|
700 |
g |
Moden surdej |
(egen produktion) |
3.800 |
g |
Vand |
|
Hovedopskrift:
Mængde |
Enhed |
Ingrediens eller halvfabrikat som iblødsætning, fordej, surdej el.lign |
Specificeret eftf. Sæt X |
Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser |
23.420 |
g |
Iblødsætning |
Nej |
|
10.000 |
g |
Rugsigtemel |
Nej |
|
9.500 |
g |
Surdej |
Nej |
|
7.000 |
g |
Vand |
|
|
Iblødsætning:
|
Sættes i blød dagen før
|
Surdej:
|
Røres sammen dagen før og står 22 timer i bageriet
|
Dejføring og æltetid:
|
20 min langsom
|
Dejtemperatur:
|
32 °C
|
Liggetid/sted:
|
Ingen .
|
Dejvægt:
|
1.000 g
|
Udbytte:
|
50 stk
|
Bearbejdning/
Opslåning:
|
Vejes af direkte i form
|
Raskning:
|
2- 2,5 time i raskeskab
|
Inden afbagning:
|
-
|
Ovn:
|
Stikovn
|
Ovntemperatur:
|
Indsætning: 250 °C med 15 sek damp
Afbagning: 180 °C
|
Bagetid:
|
70 min. - spjæld åbnes efter 5 min
|
Tankerne bag det udviklede brød:
Bare et godt rugbrød, der er bagt med surdej og uden gær og hvedemel. Altså et rigtigt rugbrød.
Se flere opskrifter på www.bkd.dk