Save as PDF

Danmarks Bedste Rugbrød 2023

Kristian Stjernholm, Kornbageren ApS, Rugvang 36, Tarup, 5210 Odense NV

Familierugbrød




Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat som iblødsætning, fordej, surdej el.lign Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
2.000 g Knækket rug Nej  
130 g Salt Nej  
300 g Sapore othello Nej (Puratos)
600 g Solsikkekerner Nej  
1.000 g Hvedemel Nej  
500 g Rugmel Nej  
1.500 g Rugsigtemel Nej  
450 g Rugbrødsmalt Nej (Puratos)
175 g Gær Nej  
4.700 g Vand Nej  
Pynt:
Solsikke og sesam

Dejføring og æltetid: 15 min langsomt
Dejtemperatur: 30 °C
Liggetid/sted: 20 timer på køl
Dejvægt: 1.600 g
Udbytte: 7 stk
Bearbejdning/
Opslåning:
Køres direkte, vejes af i forme, pyntes og sættes på køl til dagen efter
Raskning: 2,5 time i raskeskab
Inden afbagning: -
Ovn: Stikovn
Ovntemperatur: Indsætning: 240 °C med 25 sek damp
Afbagning: 170 °C
Bagetid: 62 min. - spjæld åbnes efter 30 min
Tankerne bag det udviklede brød:
Godt groft, maltet brød, der kan bruges til hverdag.



Se flere opskrifter på www.bkd.dk