Save as PDF

Danmarks Bedste Rugbrød 2023

Andreas Jürs, Nysted Bageri, Adelgade 19, 4880 Nysted

Skansebrød




Iblødsætning:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved bagehjælpemiddel + specialprodukter
2.000 gram Rugkerner  
1.000 gram Gule hørfrø  
700 gram Græskarkerner  
1.300 gram Solsikke  
260 gram Salt  
1.500 gram  Fordej (Se fordej)
4.000 gram Vand  

Fordej:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved bagehjælpemiddel + specialprodukter
2.000 gram Vand  
1.000 gram Rugmel  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat som iblødsætning, fordej, surdej el.lign Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
10.760 gram Iblødsætning Ja  
4.000 gram Rugmel Nej  
2.000 gram Vand Nej  
160 gram Gær Nej  
300 gram Rugsur Nej (IREKS)
750 gram Mørk brødmalt  Nej (CBP) 

Iblødsætning: Sættes i blød dagen før
Fordej: Skal stå og være aktiv inden 1.500 g blandes med iblødsætningen
Dejføring og æltetid: 10 min langsom
Dejtemperatur: 27 °C
Liggetid/sted: ca 60 min i formen
Dejvægt: 1.200
Udbytte: 17 stk
Bearbejdning/
Opslåning:
Køres og lægges i formen med det samme
Raskning: ca 50 min i raskeskab
Inden afbagning:
Ovn: Stikovn
Ovntemperatur: Indsætning: 260 °C med 20 sek damp
Afbagning: 180 °C
Bagetid: 45 min. - spjæld åbnes efter 35 min
Tankerne bag det udviklede brød:
Et godt brød med 2 forskellige surdeje og en maltet smag



Se flere opskrifter på www.bkd.dk