Danmarks Bedste Rugbrød 2023
Andreas Jürs, Nysted Bageri, Adelgade 19, 4880 Nysted
Skansebrød
Iblødsætning:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved bagehjælpemiddel + specialprodukter |
2.000 |
gram |
Rugkerner |
|
1.000 |
gram |
Gule hørfrø |
|
700 |
gram |
Græskarkerner |
|
1.300 |
gram |
Solsikke |
|
260 |
gram |
Salt |
|
1.500 |
gram |
Fordej |
(Se fordej) |
4.000 |
gram |
Vand |
|
Fordej:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved bagehjælpemiddel + specialprodukter |
2.000 |
gram |
Vand |
|
1.000 |
gram |
Rugmel |
|
Hovedopskrift:
Mængde |
Enhed |
Ingrediens eller halvfabrikat som iblødsætning, fordej, surdej el.lign |
Specificeret eftf. Sæt X |
Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser |
10.760 |
gram |
Iblødsætning |
Ja |
|
4.000 |
gram |
Rugmel |
Nej |
|
2.000 |
gram |
Vand |
Nej |
|
160 |
gram |
Gær |
Nej |
|
300 |
gram |
Rugsur |
Nej |
(IREKS) |
750 |
gram |
Mørk brødmalt |
Nej |
(CBP) |
Iblødsætning:
|
Sættes i blød dagen før
|
Fordej:
|
Skal stå og være aktiv inden 1.500 g blandes med iblødsætningen
|
Dejføring og æltetid:
|
10 min langsom
|
Dejtemperatur:
|
27 °C
|
Liggetid/sted:
|
ca 60 min i formen
|
Dejvægt:
|
1.200
|
Udbytte:
|
17 stk
|
Bearbejdning/
Opslåning:
|
Køres og lægges i formen med det samme
|
Raskning:
|
ca 50 min i raskeskab
|
Inden afbagning:
|
|
Ovn:
|
Stikovn
|
Ovntemperatur:
|
Indsætning: 260 °C med 20 sek damp
Afbagning: 180 °C
|
Bagetid:
|
45 min. - spjæld åbnes efter 35 min
|
Tankerne bag det udviklede brød:
Et godt brød med 2 forskellige surdeje og en maltet smag
Se flere opskrifter på www.bkd.dk