Save as PDF

Danmarks Bedste Specialbrød 2023

Sine Asmussen, Pompei, Saltgade 7, 6760 Ribe

Farmerbrød




Iblødsætning:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved bagehjælpemiddel + specialprodukter
750  g Æblemost  
500  g Poppet durum  

Surdej:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved bagehjælpemiddel + specialprodukter
800 g Hvedemel  
800 g Æblemost  
160 g Gl surdej  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat som iblødsætning, fordej, surdej el.lign Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
3.900 g Tipo 00 Nej  
900 g Fuldkornshvede Nej  
60 g Gær Nej  
160 g Salt Nej  
180 g S500 Nej (Puratos)
1.600 Æblesurdej Nej  
300 g Lys malt Nej  
1.250 Iblødsætning Nej  
400 g Hampfrø Nej  
2.300 g Vand Nej  
Pynt:
Rugsigtemel

Iblødsætning: Blandes sammen og står 30 min inden brug
Surdej: Blandes godt sammen med surdej fra dagen før, står ved 30 °C - gerne i 14-16 timer
Dejføring og æltetid: 10 min i 1. gear 4-5 min i 2. gear
Dejtemperatur: 26 °C
Liggetid/sted: 80 min + 30 min plastbakke
Dejvægt: 750 g
Udbytte: 16 stk
Bearbejdning/
Opslåning:
Vejes af og virkes let op. Ligger 30 min. Slåes op og lægges i fletkurv drysset med rugsigte
Raskning: 24 timer På køl til næste dag
Inden afbagning: Vendes ud af fletkurv. Et snit i midten af brødet og 5 skrå snit på hver side.
Ovn: Herdovn
Ovntemperatur: Indsætning: 240 °C med 10 sek damp
Afbagning: 225 °C
Bagetid: 40 min. - spjæld åbnes efter 6-8 min
Tankerne bag det udviklede brød:
Jeg har været en del gange i Thylejren, hvor de bruger hamp til brød og andet. Jeg lavede også et brød til min svendeprøven, dette brød jeg har tilmeldt, er en videreudvikling af denne.



Se flere opskrifter på www.bkd.dk