Danmarks Bedste Specialbrød 2023
Sine Asmussen, Pompei, Saltgade 7, 6760 Ribe
Farmerbrød
Iblødsætning:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved bagehjælpemiddel + specialprodukter |
750 |
g |
Æblemost |
|
500 |
g |
Poppet durum |
|
Surdej:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved bagehjælpemiddel + specialprodukter |
800 |
g |
Hvedemel |
|
800 |
g |
Æblemost |
|
160 |
g |
Gl surdej |
|
Hovedopskrift:
Mængde |
Enhed |
Ingrediens eller halvfabrikat som iblødsætning, fordej, surdej el.lign |
Specificeret eftf. Sæt X |
Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser |
3.900 |
g |
Tipo 00 |
Nej |
|
900 |
g |
Fuldkornshvede |
Nej |
|
60 |
g |
Gær |
Nej |
|
160 |
g |
Salt |
Nej |
|
180 |
g |
S500 |
Nej |
(Puratos) |
1.600 |
g |
Æblesurdej |
Nej |
|
300 |
g |
Lys malt |
Nej |
|
1.250 |
g |
Iblødsætning |
Nej |
|
400 |
g |
Hampfrø |
Nej |
|
2.300 |
g |
Vand |
Nej |
|
Pynt:
Rugsigtemel
Iblødsætning:
|
Blandes sammen og står 30 min inden brug
|
Surdej:
|
Blandes godt sammen med surdej fra dagen før, står ved 30 °C - gerne i 14-16 timer
|
Dejføring og æltetid:
|
10 min i 1. gear
4-5 min i 2. gear
|
Dejtemperatur:
|
26 °C
|
Liggetid/sted:
|
80 min + 30 min plastbakke
|
Dejvægt:
|
750 g
|
Udbytte:
|
16 stk
|
Bearbejdning/
Opslåning:
|
Vejes af og virkes let op. Ligger 30 min. Slåes op og lægges i fletkurv drysset med rugsigte
|
Raskning:
|
24 timer På køl til næste dag
|
Inden afbagning:
|
Vendes ud af fletkurv. Et snit i midten af brødet og 5 skrå snit på hver side.
|
Ovn:
|
Herdovn
|
Ovntemperatur:
|
Indsætning: 240 °C med 10 sek damp
Afbagning: 225 °C
|
Bagetid:
|
40 min. - spjæld åbnes efter 6-8 min
|
Tankerne bag det udviklede brød:
Jeg har været en del gange i Thylejren, hvor de bruger hamp til brød og andet. Jeg lavede også et brød til min svendeprøven, dette brød jeg har tilmeldt, er en videreudvikling af denne.
Se flere opskrifter på www.bkd.dk