Save as PDF

Danmarks Bedste Specialbrød 2023

Marc Pabst, Pabst ApS, Torvet 10, 4930 Maribo

Sesur Brød




Polish:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved bagehjælpemiddel + specialprodukter
2.000 gr Gammel sur  
3.000 gr Fuldkornsmel  
3.000 gr Hvedemel  
9.000 gr Vand  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat som iblødsætning, fordej, surdej el.lign Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
2.500 gr Manitoba Nej  
500 gr Fuldkorns hvedemel Nej (Lammehave økologi)
1.200 gr Hvedesurdej Ja  
1.800 gr Vand (1) Nej  
200 gr Vand (2) Nej  
200 gr Græskarkerner Nej  
80 gr Salt Nej  
Pynt:
Sesam og græskarkerner

Polish: Det hele vendes sammen og står i 4 timer i bageriet, med en dejtemperatur på 27 °C
Dejføring og æltetid: Mel vand 1, surdej, æltes 10 min langsomt og 4 min hurtigt. Vand 2 tilsættes og køres 2 min hurtigt igen. Salt og græskarkerner tilsættes og kører 2 min hurtigt igen.
Dejtemperatur: 27 °C
Liggetid/sted: 2 timer I bageriet med 3 fold undervejs
Dejvægt: 800 gr
Udbytte: 8 stk
Bearbejdning/
Opslåning:
Virkes runde og lægges i kurve
Raskning: 18 timer på køl
Inden afbagning: Vendes ud af kurve og snittes på langs
Ovn: Herdovn
Ovntemperatur: Indsætning: 280 °C med 3 sek damp
Afbagning: 255 °C
Bagetid: 35 min. - spjæld åbnes efter 15 min
Tankerne bag det udviklede brød:
Et surdejsbrød med den skønne smag af ristede sesam, samt dejlig aroma fra frisk kværnet fuldkornsmel



Se flere opskrifter på www.bkd.dk