Danmarks Bedste Specialbrød 2023
Marc Pabst, Pabst ApS, Torvet 10, 4930 Maribo
Sesur Brød
Polish:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved bagehjælpemiddel + specialprodukter |
2.000 |
gr |
Gammel sur |
|
3.000 |
gr |
Fuldkornsmel |
|
3.000 |
gr |
Hvedemel |
|
9.000 |
gr |
Vand |
|
Hovedopskrift:
Mængde |
Enhed |
Ingrediens eller halvfabrikat som iblødsætning, fordej, surdej el.lign |
Specificeret eftf. Sæt X |
Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser |
2.500 |
gr |
Manitoba |
Nej |
|
500 |
gr |
Fuldkorns hvedemel |
Nej |
(Lammehave økologi) |
1.200 |
gr |
Hvedesurdej |
Ja |
|
1.800 |
gr |
Vand (1) |
Nej |
|
200 |
gr |
Vand (2) |
Nej |
|
200 |
gr |
Græskarkerner |
Nej |
|
80 |
gr |
Salt |
Nej |
|
Pynt:
Sesam og græskarkerner
Polish:
|
Det hele vendes sammen og står i 4 timer i bageriet, med en dejtemperatur på 27 °C
|
Dejføring og æltetid:
|
Mel vand 1, surdej, æltes 10 min langsomt og 4 min hurtigt.
Vand 2 tilsættes og køres 2 min hurtigt igen.
Salt og græskarkerner tilsættes og kører 2 min hurtigt igen.
|
Dejtemperatur:
|
27 °C
|
Liggetid/sted:
|
2 timer I bageriet med 3 fold undervejs
|
Dejvægt:
|
800 gr
|
Udbytte:
|
8 stk
|
Bearbejdning/
Opslåning:
|
Virkes runde og lægges i kurve
|
Raskning:
|
18 timer på køl
|
Inden afbagning:
|
Vendes ud af kurve og snittes på langs
|
Ovn:
|
Herdovn
|
Ovntemperatur:
|
Indsætning: 280 °C med 3 sek damp
Afbagning: 255 °C
|
Bagetid:
|
35 min. - spjæld åbnes efter 15 min
|
Tankerne bag det udviklede brød:
Et surdejsbrød med den skønne smag af ristede sesam, samt dejlig aroma fra frisk kværnet fuldkornsmel
Se flere opskrifter på www.bkd.dk