Save as PDF

Danmarks Bedste Kransekage 2023

Rondja Maluna Sommer, taffelbay, Trørødvej 69, 2950 Vedbæk

Den med nougat




Kransekagemasse:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
500 gram Kranse XX (Odense marcipan)
200 gram Sukker  
30 gram Honning  
45 gram Hvider  

Karamel:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
120 gram Piskefløde  
100 gram Passionsfrugt puré  
200 gram Sukker  
2 gram Havsalt  
40 gram Smør  

Kransekage m/passion:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
200 gram Kransekagemasse  
35 gram Passionsfrugt puré  

Chokoladepynt:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
200 gram Callebaut 811  
1 gram Tørrede morgenfrue, rosenblade, kornblomst og safran  

Sprøjteglasur:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
165 gram Flormelis  
40 gram Hvider  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
400 gram Kransekagemasse Nej  
20 gram Sprøjteklar nougat Nej (odense)
40 gram Kransekage m/passion Nej  
10 gram Glasur Nej  
40 gram Karamel Nej  
45 gram Callebaut 811 Nej  
Pynt:
Chokolade og tørrede blomster

Fremgangsmåde:

Kransekagemasse:
Sukker, honning og hvider blandes sammen og køres sammen med Kranse XX. Lægges på køl minimum 2 dage

Karamel:
Fløde og passionsfrugt koges op for sig. Sukkeret smeltes til en karamel. Smør tilsættes. Den varme fløde/passionsfrugt tilsættes. Salt tilsættes og koges til 110 °C

Kransekage m/passion:
Blandes sammen

Chokoladepynt:
Chokoladen tempereres og smøres tyndt ud, drysses med blomster. Stikkes ud med ring Ø4,5 cm og i midten af den Ø2,5 cm

Sprøjteglasur:
Blandes sammen

Den færdige kage:
Kransekagemassen vejes af på 2 x 200 g, rulles til stænger på 63 cm, stykker deles i 12 cm., stykkerne formes til ringe og placeres på plader. 4 g kransekage m/passion sprøjtes i midten af ringene. Bages 210 °C i 8-9 min. Midten med kransekage m/passion trykkes blidt ned, straks efter bagning. 2 g nougat sprøjtes i og de køles ned. Bunden dyppes i tempereret chokolade, så der kommer 1-2 mm chokolade op af siden. Stykkerne sprøjtes med glasur som en kransekagetop, 4 g karamel sprøjtes i midten og chokoladepynten placeres på toppen, således man kan se karamellen i midten.

Vægt: 50 g
Udbytte: 10 stk

Tankerne bag det udviklede kage:
Jeg elsker selv kransekage med nougat, så jeg ønskede at tage denne og give den et pift. Jeg har valgt at bruge passionsfrugt, da det er en smag mange kan forholde sig til, og for at give kagen noget syrlighed. Kagens udseende er tankerne bag en kransekagetop, men da flere ikke skal bruge en hel top har jeg forkortet den ned til en portionskage.



Se flere opskrifter på www.bkd.dk