Danmarks Bedste Kransekage 2023
Anne Sigvardsen, Andersen Bakery, Ørestads Boulevard 49A, 2300 København S
A drop of citrus
Kransekagemasse:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser |
954 |
g |
Marcipan 15% |
|
205 |
g |
Marcipan 55% |
|
92 |
g |
Æggehvider |
|
314 |
g |
Sukker |
|
126 |
g |
Flormelis |
|
2 |
g |
Limeskal |
|
0,6 |
g |
Bergemotskal |
|
Abrikos og bergemot gele:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser |
500 |
g |
Abrikospuré |
|
500 |
g |
Bergemotsaft |
|
500 |
g |
Sukker |
|
29 |
g |
Citras |
|
25 |
g |
Gellan |
|
Mælkechokoladedyp med hasselnødder:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser |
300 |
g |
Mælkechokolade |
|
75 |
g |
Karamelliseret hasselnødder |
|
75 |
g |
Hasselnødder |
|
25 |
g |
Kakaosmør |
|
1 |
g |
Salt |
|
Hovedopskrift:
Mængde |
Enhed |
Ingrediens eller halvfabrikat |
Specificeret eftf. Sæt X |
Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser |
450 |
g |
Kransekagemasse |
Nej |
|
40 |
g |
Abrikos og bergemot gelé |
Nej |
|
50 |
g |
Mælkechokoladedyp |
Nej |
|
Pynt:
Mælkechokolade og sprøjte glasur
Fremgangsmåde:
Kransekagemasse:
Bland det hele med spatel. Rul ned på 23 på rullebord. Sæt på frys. Udstik og bag 11 min og 30 sek på 210 °C
Abrikos og bergemot gele:
Kog saft og puré op. Bland citras og gellan med sukkeret og blend i den kogende saft. Lad koge i 3 min. Hæld i en bakke og sæt på køl til dagen efter. Blend glat.
Mælkechokoladedyp med hasselnødder:
Temperer chokoladen og tilsæt nødder og salt.
Dyp de kolde kransekagestykker i dyppen
Den færdige kage:
Dut abrikos og bergemot gelé på midten af kransekagestykket, læg chokoladepynten skråt oven på
Vægt: 50 g
Udbytte: 10 stk
Tankerne bag det udviklede kage:
Et syrligt twist til det klassiske stykke kransekage. Hvor udsende og udforming er inspiret af en delbar blomst
Se flere opskrifter på www.bkd.dk