Save as PDF

Danmarks Bedste Kransekage 2023

Anne Sigvardsen, Andersen Bakery, Ørestads Boulevard 49A, 2300 København S

A drop of citrus




Kransekagemasse:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
954 g Marcipan 15%  
205 g Marcipan 55%  
92 g Æggehvider  
314 g Sukker  
126 g Flormelis  
2 g Limeskal  
0,6 g Bergemotskal  

Abrikos og bergemot gele:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
500 g Abrikospuré  
500 g Bergemotsaft  
500 g Sukker  
29 g Citras  
25 g Gellan  

Mælkechokoladedyp med hasselnødder:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
300 g Mælkechokolade  
75 g Karamelliseret hasselnødder  
75 g Hasselnødder  
25 g Kakaosmør  
1 g Salt  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
450 g Kransekagemasse Nej  
40 g Abrikos og bergemot gelé Nej  
50 g Mælkechokoladedyp Nej  
Pynt:
Mælkechokolade og sprøjte glasur

Fremgangsmåde:

Kransekagemasse:
Bland det hele med spatel. Rul ned på 23 på rullebord. Sæt på frys. Udstik og bag 11 min og 30 sek på 210 °C

Abrikos og bergemot gele:
Kog saft og puré op. Bland citras og gellan med sukkeret og blend i den kogende saft. Lad koge i 3 min. Hæld i en bakke og sæt på køl til dagen efter. Blend glat.

Mælkechokoladedyp med hasselnødder:
Temperer chokoladen og tilsæt nødder og salt. Dyp de kolde kransekagestykker i dyppen

Den færdige kage:
Dut abrikos og bergemot gelé på midten af kransekagestykket, læg chokoladepynten skråt oven på

Vægt: 50 g
Udbytte: 10 stk

Tankerne bag det udviklede kage:
Et syrligt twist til det klassiske stykke kransekage. Hvor udsende og udforming er inspiret af en delbar blomst



Se flere opskrifter på www.bkd.dk