Danmarks Bedste Småkage 2023
Rondja Maluna Sommer, Taffelbay, Trørødvej 69, 2950 Vedbæk
Jim Lyngvild småkagen
Tesaft:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser |
100 |
Gram |
Skovensbær te |
(Fredsted) |
100 |
Gram |
Vand |
|
90 |
Gram |
Appelsinsaft |
|
Hovedopskrift:
Mængde |
Enhed |
Ingrediens eller halvfabrikat |
Specificeret eftf. Sæt X |
Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser |
30 |
Gram |
Brun farin |
Nej |
|
30 |
Gram |
Sukker |
Nej |
|
45 |
Gram |
Smør |
Nej |
|
60 |
Gram |
Hvedemel |
Nej |
|
2 |
Gram |
Hjortetaksalt |
Nej |
|
25 |
Gram |
Past. Helæg |
Nej |
|
25 |
Gram |
Tørrede tranebær |
Nej |
|
20 |
Gram |
Callebaut 811 |
Nej |
|
50 |
Gram |
Te saft |
Ja |
|
2 |
Gram |
Tedrys* |
Ja |
|
Pynt:
Tørrede blå kornblomster og tedrys*
Fremgangsmåde:
Tesaft:
Teen blendes og sigtes.
Det fine gemmes til pynt (Tedrys*).
Herefter vejes 60 g af det grove over i en gryde med vand og appelsin.
Varmes kort, og sigtes.
Tesaft gemmes til hovedopskrift.
Den færdige kage:
Småkagedejen laves min. 7 dage i forvejen og hviler på køl.
Tedrys* gemmes til pynt.
Chokolade og tranebær hakkes fint.
Alle ingredienser køres sammen, undtaget ovenstående og Te saft.
Når massen er homogen tilsættes resten.
Massen sprøjtes ud med sprøjtepose 2 g stk.
Pyntes med et drys kornblomster og te drys.
Bages 180 °C i 7-9 min.
Vægt: 2 g
Udbytte: 140 stk
Tankerne bag det udviklede kage:
Jeg ønskede en småkage, der tog en med ud og dufte til blomster og smage frugtbuske. Herfra kom ideen med frugt te, der giver en mild men god eftersmag, de tørrede blomster på toppen og chokoladen, der skal skabe noget dybde.
Ideen kom en dag jeg kiggede på Jim Lyngvilds sengetøjsserie.
Se flere opskrifter på www.bkd.dk