Save as PDF

Danmarks Bedste Småkage 2023

Rondja Maluna Sommer, Taffelbay, Trørødvej 69, 2950 Vedbæk

Jim Lyngvild småkagen




Tesaft:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
100 Gram Skovensbær te (Fredsted)
100 Gram Vand  
90 Gram Appelsinsaft  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
30 Gram Brun farin Nej  
30 Gram Sukker Nej  
45 Gram Smør Nej  
60 Gram Hvedemel Nej  
2 Gram Hjortetaksalt Nej  
25 Gram Past. Helæg Nej  
25 Gram Tørrede tranebær Nej  
20 Gram Callebaut 811 Nej  
50 Gram Te saft Ja  
2 Gram Tedrys* Ja  
Pynt:
Tørrede blå kornblomster og tedrys*

Fremgangsmåde:

Tesaft:
Teen blendes og sigtes. Det fine gemmes til pynt (Tedrys*). Herefter vejes 60 g af det grove over i en gryde med vand og appelsin. Varmes kort, og sigtes. Tesaft gemmes til hovedopskrift.

Den færdige kage:
Småkagedejen laves min. 7 dage i forvejen og hviler på køl. Tedrys* gemmes til pynt. Chokolade og tranebær hakkes fint. Alle ingredienser køres sammen, undtaget ovenstående og Te saft. Når massen er homogen tilsættes resten. Massen sprøjtes ud med sprøjtepose 2 g stk. Pyntes med et drys kornblomster og te drys. Bages 180 °C i 7-9 min.

Vægt: 2 g
Udbytte: 140 stk

Tankerne bag det udviklede kage:
Jeg ønskede en småkage, der tog en med ud og dufte til blomster og smage frugtbuske. Herfra kom ideen med frugt te, der giver en mild men god eftersmag, de tørrede blomster på toppen og chokoladen, der skal skabe noget dybde. Ideen kom en dag jeg kiggede på Jim Lyngvilds sengetøjsserie.



Se flere opskrifter på www.bkd.dk