Danmarks Bedste Småkage 2023
Heidi Olsen, Seest Bageri, Centervej 5, 6000 Kolding
Indian småkage
Hovedopskrift:
Mængde |
Enhed |
Ingrediens eller halvfabrikat |
Specificeret eftf. Sæt X |
Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser |
550 |
g |
Sukker |
Nej |
|
500 |
g |
Brun farin |
Nej |
|
550 |
g |
Smør |
Nej |
|
200 |
g |
Æg |
Nej |
|
950 |
g |
Hvedemel |
Nej |
|
20 |
g |
Bagepulver |
Nej |
|
10 |
g |
Natron |
Nej |
|
6 |
g |
Vaniljesukker |
Nej |
|
12 |
g |
Salt |
Nej |
|
70 |
g |
Citronskal |
Nej |
|
360 |
g |
Hakket hasselnødder |
Nej |
|
3 |
g |
Cayennepeber |
Nej |
|
4 |
g |
Kardemomme |
Nej |
|
Fremgangsmåde:
Den færdige kage:
Smør, sukker og brun farin køres hvidt og luftigt.
Æg tilsættes lidt af gangen.
Tørstof tilsættes.
Til sidst tilsættes citronskal og hasselnødder.
Mængden deles i 16 ruller ca. 200 gr. pr. rulle.
En rulle skæres i 20 stk.
Småkagerne fordeles på en bageplade.
Bages ved 200 °C i ca. 10 minutter til de er gyldne.
Vægt: 10
Udbytte: ca. 323
Tankerne bag det udviklede kage:
En småkage med nogle indisk varme krydderier her til juletiden.
Se flere opskrifter på www.bkd.dk