Save as PDF

Danmarks Bedste Småkage 2023

Heidi Olsen, Seest Bageri, Centervej 5, 6000 Kolding

Indian småkage




Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
550 g Sukker Nej  
500 g Brun farin Nej  
550 g Smør Nej  
200 g Æg Nej  
950 g Hvedemel Nej  
20 g Bagepulver Nej  
10 g Natron Nej  
6 g Vaniljesukker Nej  
12 g Salt Nej  
70 g Citronskal Nej  
360 g Hakket hasselnødder Nej  
3 g Cayennepeber Nej  
4 g Kardemomme Nej  

Fremgangsmåde:

Den færdige kage:
Smør, sukker og brun farin køres hvidt og luftigt. Æg tilsættes lidt af gangen. Tørstof tilsættes. Til sidst tilsættes citronskal og hasselnødder. Mængden deles i 16 ruller ca. 200 gr. pr. rulle. En rulle skæres i 20 stk. Småkagerne fordeles på en bageplade. Bages ved 200 °C i ca. 10 minutter til de er gyldne.

Vægt: 10
Udbytte: ca. 323

Tankerne bag det udviklede kage:
En småkage med nogle indisk varme krydderier her til juletiden.



Se flere opskrifter på www.bkd.dk