Danmarks Bedste Småkage 2023
Alejandro Estruch Gonzalez, La Glace, Skoubogade 3, 1158 København, Danmark
Nødder/Karamel
Småkagedej:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser |
225 |
gr |
Smør |
|
60 |
gr |
Macadamianødde pasta |
|
135 |
gr |
Flormelis |
|
75 |
gr |
Æg |
|
1/2 |
stk |
Vaniljestang |
|
300 |
gr |
Hvedemel |
|
75 |
gr |
Macadamianøddemel |
|
2 |
gr |
Salt |
|
Karamel:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser |
375 |
gr |
Fløde |
|
359 |
gr |
Sukker |
|
75 |
gr |
Glucose |
|
100 |
gr |
Smør |
|
1 |
gr |
Natron |
|
3 |
gr |
Lecitin |
|
3 |
gr |
Salt |
|
1 |
stk |
Vanilje stang |
|
Hovedopskrift:
Mængde |
Enhed |
Ingrediens eller halvfabrikat |
Specificeret eftf. Sæt X |
Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser |
2 |
stk |
Småkager |
Nej |
|
2 |
gr |
Karamel |
Nej |
|
<1 |
gr |
Hazelnut Bresilienne |
Nej |
(Callebaut) |
<1 |
gr |
Mælkechokolade |
Nej |
|
<1 |
gr |
Guld |
Nej |
|
Pynt:
Mælkechokolade + Guld
Fremgangsmåde:
Småkagedej:
Bland smør og pasta sammen og tilføj sukker
Bland ægget i. Når massen er helt homogen, tilsættes mel, Macadamianøddemel, salt og vanilje.
Sæt dejen på køl og rul den ned på 3mm og stik dejen ud med en 4 mm udstikker.
Bag de frosne småkager mellem to airmats ved 160 ºC i ca. 18 min.
Karamel:
Karameliser sukker.
Varm fløden og hæld den over karamel.
Tilføj glucose, natron, lecitin og salt.
Kog til 114 ºC.
Rør smør og vanilje i og kog igen til 114 ºC.
Afkøl til 30 ºC og brug.
Den færdige kage:
Smør 2 gram karamel på den ene småkage.
Læg de to småkager sammen.
Temperer noget mælkechokolade og dyp siderne af småkager.
Dekorer småkagen med Hazelnut Bresilienne ved at sætte dem fast i chokoladen.
Lav et par striber chokolade på toppen af småkagen og dekorer med guld.
Vægt: 16-18 g
Udbytte: 1 stk
Tankerne bag det udviklede kage:
Smagen af nødder kombineret med den fyldige smag af karamel skaber en lækker småkage, der får saltet i karamellen til at afbalancere mod den fede smag fra nødderne.
Se flere opskrifter på www.bkd.dk