Tidslinje og program for konkurrencedagen den 4. juni:
- Den 20. maj: Tilmeldingsfrist, tilmelding her.
- Den 2. juni kl. 18.00: Sidste frist for indsendelse af opskrift(er) via den elektroniske
opskriftsformular.
- Den 4. juni kl. 11.00-12.00: Indlevering af produkt(er).
- Den 4. juni kl. 12.30-15.00: Bedømmelse af produkter med offentlig adgang.
- Den 4. juni kl. 16.00-16.30: Præmieoverrækkelse.
- Den 4. juni kl. 16.30: Smagsprøver til publikum.
Generelle regler:
- Alle virksomheder, som beskæftiger faglærte bagere og konditorer, kan deltage.
- Der kan indleveres et produkt per kategori per virksomhed.
- Medlemmer af BKD deltager gratis, mens ikke-medlemmer skal betale et deltagergebyr på kr. 3.000 per kategori.
- Gældende for alle produkter skal der senest den 2. juni være udfyldt et obligatorisk opskriftsskema. Opskrifterne på de ti bedste produkter i hver kategori vil på bagkant af konkurrencerne blive offentliggjort her på hjemmesiden til fri inspiration for kolleger i branchen.
- Det må ikke af produktet, navnet på produktet eller facon fremgå, hvem der er ophavsmanden.
- Produkter, der ikke overholder vægtkravene (se herunder), bortdømmes.
- Alle deltagende virksomheder vil modtage et deltagerdiplom. De tre bedst placerede virksomheder i hver kategori tildeles henholdsvis en guld-, sølv- og bronzeplakette.
- Det står jer som deltagere frit for, om I vil indstille et produkt, I sælger i dag – eller måske opfinder et til lejligheden.
- Der skal ved deltagelse indleveres henholdsvis ti rugbrød, ti specialbrød, 24 tørkager og/eller seks bagte tærter.
- Der skal være en repræsentant fra virksomheden iklædt uniform (arbejdstøj) til stede på Madens Folkemøde, når præmieoverrækkelsen går i gang kl. 16.00, for at kunne blive nummer 1, 2 eller 3.
Danmarks Bedste Rugbrød:
Min 500 g færdigbagt.
Indleverede rugbrød skal indeholde en andel af rugprodukter (rugmel, rugsigte, halvsigte og rugkerner) på minimum 50 % af den samlede ingrediensmængde ekskl. tilsat vand. Ved benyttelse af sammensatte ingredienser skal eventuel rugandel i den sammensatte ingrediens angives på opskriftsformularen. Desuden er det et krav i rugbrødskategorien, at indleverede produkter er minimum 12 timer gamle.
Danmarks Bedste Specialbrød:
Min 500 g færdigbagt. Ingen yderligere krav.
Danmarks Bedste Bagte Tærte:
500-800 g færdiglavet.
Tærten skal være til 6-8 personer. Tærten må gerne indeholde ikke bagte elementer, dog skal den kunne opbevares ved stuetemperatur i op til tre dage.
Danmarks Bedste Tørkage:
40-75 g færdiglavet.
Kréer fremtidens tørkage og beskriv historien bag. Tørkagen skal have en holdbarhed op til tre dage, og den skal kunne opbevares ved stuetemperatur.
Bedømmelse:
Brødkategorier bedømmes efter følgende kriterier ...
- Smag 50 %
- Krumme og skorpe 25 %
- Kreativitet og udseende 25 %
Kagekategorier bedømmes efter følgende kriterier ...
- Smag 40 %
- Udseende 40 %
- Kreativitet 20 %
Der nedsættes en eller flere juryer bestående af tre medlemmer per jury (to fagfolk og en forbruger).
Dommerne giver point fra 1 til 10 indenfor hvert af de tre bedømmelseskriterier, og i sammentællingen vægtes efter procentfordeling.
Danmarks Bedste Brød og Kager 2022 arrangeres i samarbejde med sponsorerne: