Danmarks Bedste Rugbrød 2018
Marc Pabst, Pabst Bakery, Maribo
Old nordisk
Iblødsætning:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved bagehjælpemiddel + specialprodukter |
1.200 |
g |
Perlebyg |
|
600 |
g |
Hørfrø |
|
140 |
g |
Salt |
|
2.000 |
g |
Vand |
|
Surdej:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved bagehjælpemiddel + specialprodukter |
600 |
g |
Friske tranebær |
|
1.600 |
g |
Svejderug |
|
2.000 |
g |
Vand |
|
Hovedopskrift:
Mængde |
Enhed |
Ingrediens eller halvfabrikat som iblødsætning, fordej, surdej el.lign |
Specificeret eftf. Sæt X |
Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser |
3.200 |
g |
Surdej |
Ja |
|
700 |
g |
Tørret tranebær |
Nej |
|
2.400 |
g |
Svejderug |
Nej |
(Lammehave økologi) |
600 |
g |
Ølands mel fint |
Nej |
(Lammehave økologi) |
2.000 |
g |
Vand |
Nej |
|
3.940 |
g |
Iblødsætnig |
Ja |
|
Pynt:
Sesam og hasselnødder
Iblødsætning:
|
Kogende vand hældes på kerner og står til næste dag
|
Surdej:
|
Friske tranebær blendes og står i en uge ved 20 °C.
Mel og vand tilsættes og står i 24 timer i bageriet.
|
Dejføring og æltetid:
|
20 min langsomt med spartel
|
Dejtemperatur:
|
32 °C
|
Liggetid/sted:
|
1 time i bageriet
|
Dejvægt:
|
1100 g
|
Udbytte:
|
12
|
Bearbejdning/
Opslåning:
|
Vendes i blanding og lægges i kobberform
|
Raskning:
|
2 timer i raskeskab
|
Inden afbagning:
|
Ingen
|
Ovn:
|
Stikovn
|
Ovntemperatur:
|
Indsætning: 255 °C med 60 sek. damp
Afbagning: 200 °C
|
Bagetid:
|
60 min. - spjæld åbnes efter 10 min
|
Tankerne bag det udviklede brød:
Et rugbrød lavede på en anden type surdej.
Se flere opskrifter på www.bkd.dk