Branchekode

Danmarks Bedste trykker på pauseknappen i 2019

Der bliver ingen Danmarks Bedste … i 2019. BKD og sponsorerne har valgt se på om man kan genopfinde konkurrencen så flere får lyst til at deltage.

I 2018 afholdt man Danmarks Bedste Brød og Kager for 19. gang og til trods for et massivt blæsevejr over finalen i Indre København, så forløb arrangementet godt med masser af glade vindere og 90 nye og spændende finaleprodukter, som branchen frit kan hente på bkd.dk.
- Men. For der er jo et men. Hos BKD og sponsorerne, Odense Marcipan og Valsemøllen, har vi talt om muligheden for at genopfinde konkurrencen i noget andet end den nuværende form, så den kan nå endnu større udbredelse blandt fagfolk, publikum og medier. Det betyder samtidig, at der ikke kommer nogen udgave af ”Danmarks Bedste … i 2019, siger BKDs formand og midlertidige adm. direktør, John Jønsson.
Det er, blandt andet, et faldende antal indleverede produkter gennem mange år, som gør, at arrangørerne gerne vil prøve at genopfinde konkurrencen.
- Vi har en kerne af branchefolk, som altid stiller op til konkurrencen og så en masse, som vælger at sidde den over. Det er dem vi gerne vil gøre interesserede i at deltage i en konkurrence, der tiltaler hele branchen, siger John Jønsson.

Derfor har man trykket på pauseknappen for 2019 og vil bruge det næste års tid på at finde på andre måder, som man kan aktivere de mange kreative elementer, der findes i den danske bager- og konditorbranche. Håbet er, at man allerede i 2020 kan komme tilbage med en ny konkurrence til glæde for de mange, som har nydt at deltage i Danmarks Bedste …, men indtil videre kan BKD ikke sige mere om, hvad det vil betyde.
- Vi har ingen hellige køer i forhold til konkurrencens fremtidige udseende. Blot skal der være fokus på det faglige og det er det, vi vil holde fast i, når vi udvikler den nye konkurrence, siger John Jønsson.
Han håber, at han i starten af 2020 vil kunne præsentere et nyt og spændende konkurrencekoncept for branchen.