Branchekode

Danmarks Bedste Brød og Kager 2022 - information, tidslinje og regler

Her får du overblikket.

Tidslinje og program for konkurrencedagen den 4. juni:

  • Den 20. maj: Tilmeldingsfrist, tilmelding her
  • Den 2. juni kl. 18.00: Sidste frist for indsendelse af opskrift(er) via den elektroniske
    opskriftsformular
  • Den 4. juni kl. 11.00-12.00: Indlevering af produkt(er).
  • Den 4. juni kl. 12.30-15.00: Bedømmelse af produkter med offentlig adgang.
  • Den 4. juni kl. 16.00-16.30: Præmieoverrækkelse.
  • Den 4. juni kl. 16.30: Smagsprøver til publikum. 

Generelle regler:

  • Alle virksomheder, som beskæftiger faglærte bagere og konditorer, kan deltage. 
  • Der kan indleveres et produkt per kategori per virksomhed.
  • Medlemmer af BKD deltager gratis, mens ikke-medlemmer skal betale et deltagergebyr på kr. 3.000 per kategori.
  • Gældende for alle produkter skal der senest den 2. juni være udfyldt et obligatorisk opskriftsskema. Opskrifterne på de ti bedste produkter i hver kategori vil på bagkant af konkurrencerne blive offentliggjort her på hjemmesiden til fri inspiration for kolleger i branchen.
  • Det må ikke af produktet, navnet på produktet eller facon fremgå, hvem der er ophavsmanden.
  • Produkter, der ikke overholder vægtkravene (se herunder), bortdømmes.
  • Alle deltagende virksomheder vil modtage et deltagerdiplom. De tre bedst placerede virksomheder i hver kategori tildeles henholdsvis en guld-, sølv- og bronzeplakette.
  • Det står jer som deltagere frit for, om I vil indstille et produkt, I sælger i dag – eller måske opfinder et til lejligheden.
  • Der skal ved deltagelse indleveres henholdsvis ti rugbrød, ti specialbrød, 24 tørkager og/eller seks bagte tærter.
  • Der skal være en repræsentant fra virksomheden iklædt uniform (arbejdstøj) til stede på Madens Folkemøde, når præmieoverrækkelsen går i gang kl. 16.00, for at kunne blive nummer 1, 2 eller 3.

Danmarks Bedste Rugbrød:

Min 500 g færdigbagt.

Indleverede rugbrød skal indeholde en andel af rugprodukter (rugmel, rugsigte, halvsigte og rugkerner) på minimum 50 % af den samlede ingrediensmængde ekskl. tilsat vand. Ved benyttelse af sammensatte ingredienser skal eventuel rugandel i den sammensatte ingrediens angives på opskriftsformularen. Desuden er det et krav i rugbrødskategorien, at indleverede produkter er minimum 12 timer gamle.

Danmarks Bedste Specialbrød:

Min 500 g færdigbagt. Ingen yderligere krav.

Danmarks Bedste Bagte Tærte:

500-800 g færdiglavet.

Tærten skal være til 6-8 personer. Tærten må gerne indeholde ikke bagte elementer, dog skal den kunne opbevares ved stuetemperatur i op til tre dage.

Danmarks Bedste Tørkage:

40-75 g færdiglavet.

Kréer fremtidens tørkage og beskriv historien bag. Tørkagen skal have en holdbarhed op til tre dage, og den skal kunne opbevares ved stuetemperatur.

Bedømmelse:

Brødkategorier bedømmes efter følgende kriterier ...

  • Smag 50 %
  • Krumme og skorpe 25 %
  • Kreativitet og udseende 25 %

Kagekategorier bedømmes efter følgende kriterier ...

  • Smag 40 %
  • Udseende 40 %
  • Kreativitet 20 %

Der nedsættes en eller flere juryer bestående af tre medlemmer per jury (to fagfolk og en forbruger). 

Dommerne giver point fra 1 til 10 indenfor hvert af de tre bedømmelseskriterier, og i sammentællingen vægtes efter procentfordeling.

Danmarks Bedste Brød og Kager 2022 arrangeres i samarbejde med sponsorerne: