Save as PDF

Årets Talent 2018 – Kransekage

Frida Holm Galsgaard, Galsgaard Bageri, Holstebro

Hindbærdrøm
Linsedej:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
60 g Flormelis  
250 g Mel  
150 g Smør  
3 g Bagepulver  
5 g Vaniljesukker  
50 g Æg  

Kransekagemasse:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
200 g Kranse XX (Odense Marcipan)
30 g Æggehvider  
80 g Stødt melis  
125 g Frosne hindbær  
10 g Citronsaft  

Lemoncurd:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
2 stk Husblas  
80 g Citronsaft  
10 g Citronskal  
120 g Stødt melis  
50 g Æg  
45 g Smør  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
210 g Kransekagemasse Ja  
18 g Lemoncurd Ja  
60 g Linsedej Ja  
Pynt:
Hvid chokolade og rød skovsyre

Fremgangsmåde:

Linsedej:
Alle ingredienser røres sammen, og står på køl en halv time. Linsedejen rulles ud på 3 mm, og skæres ud i rektangler på 4 x 8 cm. Bundene bages ved 200 °C i ca. 10 min., til de er let gyldne. Linsedejsbundene afkøles.

Kransekagemasse:
Sukker og æggehvider røres sammen, og står i 10 min, inden kranse XX røres i. Hindbær og citronsaft koges ind, indtil al vandet fra bærrene er fordampet, og der er en tyk grød tilbage. Hindbærgrøden røres i kransekagemassen, som sprøjtes ud på et stykke bagepapir i en rektangel på 4 x 8 cm, med en stjernetyl. Kransekagerne bages ved 200 °C i ca. 12 min og afkøles.

Lemoncurd:
Læg husblassen i blød i 10 min. i koldt vand. Kog citronsaft, citronskal og tre fjerdedele af sukkeret kort op i en gryde. Rør imens æggene og resten af sukkeret sammen i en anden skål. Hæld halvdelen af den nu kogende citronblanding over æggeblandingen, mens du pisker. Hæld det hele tilbage i gryden under stadig piskning, til legeringen tykner og er 65 °C. Vrid husblassen fri for vand og smelt den direkte op i den varme legering. Tilsæt smørret og lad det smelte med til en homogen og blank masse. Afkøl legeringen til ca. 30 °C

Den færdige kage:
Lemoncurd smøres i et tyndt lag ud på de afkølede linsedejsbunde, hvorefter den afkølede kransekage lægges oven på. Kagen stilles på køl, til lemoncurden er stivnet, og kagen er klar til pynt. Afpyntes med smeltet hvid chokolade og en skovsyre i højre hjørne.

Vægt: 48 g
Udbytte: 6 stk.
Se flere opskrifter på www.bkd.dk