Save as PDF

Årets Talent 2018 – Kransekage

Meglena Georgieva Mincheva, Slotsbageriet, Horsens

Sort sesam kransekage




Broken gele:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
65 g Grøn æble pure (Boiron)
65 g Sukker  
100 g Vand  
20 g Citronsaft  
2 g Gellan (Texturas)
2 g Citras (Texturas)

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
240 g Kranse XX Nej  
100 g Sukker Nej  
18 g Past.æggehvider Nej  
15 g Smør Nej  
10 g Sort sesamfrø Nej  
35 g Broken gele grøn æble Nej  
Pynt:
Et stykke mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Broken gele:
Alle ingredienser blandes sammen i en gryde og koges op under omrøring i ca. 2 min. Sættes på køl til det er helt stift. Blendes glat før brug.

Den færdige kage:
Kranse XX og sukker køres sammen. Æggehvider tilsættes lidt ad gangen. Sort sesam ristes på stegepande i ca. 1- 2 min. Smør tilsættes og brunes i ca. 30-40 sek. Blandes op med kransekagemasse after afkøling. Massen rulles ud i stænger. Skæres ud i passende størrelse (ca. 55g). Bages ved 220 °C i ca. 8 - 10 min. Sprøjtes en ”perle kant” med broken gele.

Vægt: 60 g
Udbytte: 7 stk.




Se flere opskrifter på www.bkd.dk