Save as PDF

Årets Talent 2018 – Kransekage

Jonas Dahl Grue, La Glace, København

Sunfury




Kransekagemasse:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
1.600 g Kranse XX  
150 g Æggehvide  
30 g Appelsinskal  
60 g Appelsinsaft  
400 g Flormelis  

Solbær broken gel:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
500 g Solbærsaft  
50 g Citronsaft  
12 g Gellan (Texturas)
12 g Citras (Texturas)
250 g Sukker  
50 g Solbærlikør (Cartron)

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
2.200 g Kransekagemasse Nej  
350 g Solbær broken gel Nej  
Pynt:
Chokolade, spiseligt guld

Fremgangsmåde:

Kransekagemasse:
Alle ingredienser køres sammen på rørekedel til en ensartet masse.

Solbær broken gel:
Alle ingredienser koges op. Sættes på køl og blendes derefter med likør til ensartet masse.

Den færdige kage:
Kransemassen køres sammen og støbes i en ramme på 1 cm. Solbærbroken smøres på den ene halvdel. Fryses. Den anden halvdel lægges ovenpå. Skæres 2x8 cm. Bages 8 min. 220 °C. Bunden dyppes i chokolade og stykket pyntes med chokolade, broken + spiseligt guld.

Vægt: 60 g
Udbytte: 35 stk.




Se flere opskrifter på www.bkd.dk