Save as PDF

Årets Talent 2018 – Kransekage

Mie Thane Israelsen, Andersen Bakery, København

Passionsdrøm
Kransekagemasse:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
268 g Kransekage XX  
54 g Flormelis  
54 g Sukker  
30-35 g Æggehvider  

Broken passions gele:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
333 g Passionspure  
80 g Glukose  
9 g Gellan  
4 g Citras  
13 g Pektin  
153 g Sukker  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
411 g Kransekagemasse Nej  
28 g Nougat Nej  
84 g Passionsgele Nej  
6 stk Chokoladepynt Nej  
6 g Chokoladeovertræk Nej  
Pynt:
Chokoladeovertræk på kransekagestængerne, chokoladepynt i form af en lille knap og broken passions gele som topping på kransekagestængerne

Fremgangsmåde:

Kransekagemasse:
Kranse XX, flormelis og sukker røres sammen til en ensartet masse, derefter tilsættes æggehviderne til massen får den rette konsistens, så den kan sprøjtes med.

Broken passions gele:
Pektin, citras, gelan og 50 g sukker vejes af sammen i en skål og røres godt ud. Passionspure, glukose og det resterende sukker varmes op i en gryde. Når det hele lige præcis er smeltet, så røres sukkerblandingen i under god omrøring, for at være sikker på der ikke dannes nogen vingummibamser. Når det er rørt ordentligt ud, så bringes massen i kog i et par minutter under omrøring. derefter hældes massen på en bøtte, dækkes til med film og sættes på køl. Dagen efter tages det ud og blendes til en glat og ensartet masse.

Den færdige kage:
Lav din broken gele, stil på køl. Lav din kransemasse, sprøjt det ud i stænger på silicone papir og lav en uddybning i dem. Bag og derefter lad stængerne afkøle. Når stængerne er afkølet dyppes de i tempereret chokolade. Derefter smelter du din nougat i microovnen så den bliver blød nok til at kunne sprøjte med. Du sprøjter nu et tyndt lag nougat i fordybningen af dit kransekagestykke, og derefter tager du din broken passions gele og laver 6 runde dutter oven på nougaten. Til sidst pynter du af med en lille chokoladeknap som er penslet i guld.

Vægt: 56 g
Udbytte: 7 stk.
Se flere opskrifter på www.bkd.dk