Save as PDF

Årets Talent 2018 – Kransekage

Louise Dyring Nordsby, Bakery by Vendelbo, Holbæk

Passionsfantasi




Kakaokransekage:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
244 g Kranse XX  
98 g Sukker  
35 g Past. hvider  
15 g Kogende vand  
10 g Kakaopulver  

Passion broken gel:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
333 g Passionspure  
80 g Glykose  
9 g Gellan  
4 g Citras  
13 g Pektin  
153 g Sukker  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
402  g Kakaokransekage Nej  
96 g Passion broken gel Nej  
24 g Nougat Nej  
8 stk Chokolade pynt Nej  
8 stk Guldflager Nej  
8 g Chokoladeovertræk Nej  
Pynt:
Chokoladeovertræk, guldflager, chokoladeknapper, broken gel

Fremgangsmåde:

Kakaokransekage:
Kranse XX og sukker køres sammen på maskine (m. spartel) - herefter kommes de past. hvider i lidt af gangen. Kakaopulver og kogende vand blandes og kommes i massen og det køres ensartet. Herefter sprøjtes der 8 stænger ud á 40 g pr. stk. Stængerne afbages ved 210 °C i 9-10 min. HUSK dobbeltplade ved afbagning. Stængerne stilles nu til afkøling inden yderligere fortages.

Passion broken gel:
Noget af sukkeret, pektinen, gellan og citras blandes i en skål. Passionspure, resterende sukker og glukose smeltes og de andre blandede ingredienser tilsættes. Massen koges op under omrøring, når dette er sket kommes det i en bøtte med film og kommes på køl. Blendes inden det kommes i en sprøjtepose.

Den færdige kage:
Lav broken passions gel og stil på køl. Lav kransekagemassen og sprøjt stængerne ud på silikonepapir og afbag. Lad stængerne afkøle. Stængerne bunddyppes i tempereret chokolade og stilles til side. Der sprøjtes nu smeltet nougat i fordybningen i kransekagestænger - herefter det ønskede antal passions "kugler" ovenpå nougaten. Stængerne afpyntes med broken gel, chokoladepynt og guldflager.

Vægt: 48 g
Udbytte: 8 stk.




Se flere opskrifter på www.bkd.dk