Save as PDF

Årets Talent 2018 – Kransekage

Cecilie Christensen, Svinninge Bageri, Svinninge

Chokokrans




Mynte udtræk:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
12 g Mynteblade  
100 g Sukker  
200 g Vand  
10 g Citronsaft  

Mynte broken gel:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
165 g Mynte saft  
65 g Sukker  
10 g Citronsaft  
2 g Citras  
2 g Gellan  

Jordbær broken gel:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
165 g Jordbær (boiron )
65 g Sukker  
20 g Citronsaft  
2 g Citras  
2 g Gellan  

Maripancrumble:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
25 g Kranse XX  
14 g Lyst rørsukker  
14 g Hvedemel  
7 g Smør  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
178,5 g Kranse xx Nej  
178,5 g Lemke rød Nej  
142 g Sukker Nej  
50 g Hvider Nej  
21 g Kogende vand Nej  
14 g Kakaopulver Nej  
Pynt:
Spiselig blomster og chokolade i enderne

Fremgangsmåde:

Mynte udtræk:
Man skærer myntebladene i mindre stykker. Kommer det op i en gryde, kommer sukker, vand og citronsaft i. Lad det komme i kog, og tag den af og lad bladene stå og trække i 30 min. eller efter ønsket smag.

Mynte broken gel:
Lun myntesaften op og kom alle de andre ingredienser i den varme myntesaft. Det hele koges i 1 - 1½ minut. Lav en test: sæt en dråbe af på bordet og det skal stivne inde for relativt kort tid. Opbevares på køl, og skal blendes inden brug.

Jordbær broken gel:
Lun jordbær puréen op og kom alle de andre ingredienser i den varme myntesaft. Det hele koges i 1 - 1½ minut. Lav en test: sæt en dråbe af på bordet og det skal stivne inde for relativt kort tid. Opbevares på køl, og skal blendes inden brug.

Maripancrumble:
Det kolde smør skæres i små stykker. Bland ingredienserne til en crumble og fordel på en bageplade med bagepapir. Bages ved 200 °C i 10 min.

Den færdige kage:
Kranse XX og lemke rød og sukker køres sammen, så man ikke kan se sukkeret mere, og derefter kører man hvider i stille og roligt. Kakaopulver og det kogende vand blandes sammen, og tilsættes til massen.

Vægt: 40 g
Udbytte: 12 stk.




Se flere opskrifter på www.bkd.dk