Save as PDF

Danmarks Bedste Fuldkornshvedebrød 2018

Annette Jensen, Sejers Konditori, Sorø

Havrebrød




Havregrød:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved bagehjælpemiddel + specialprodukter
7 g Rosmarin  
1.000 g Vand  
400 g Havregryn  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat som iblødsætning, fordej, surdej el.lign Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
3.000 g Victory fuldkornshvedemel Nej  
2.000 g Fransk hvedemel Nej  
1.000 g Gulerødder Nej  
25 g Gær Nej  
3.000 g Vand Nej  
750 g Kærnemælk Nej  
110 g Salt Nej  
1.400 g Havregrød Ja  
Pynt:
Havregryn

Havregrød: Alle ingredienser blandes i en gryde og koges ind til en lind grød i ca 10 min ved middel varme.
Dejføring og æltetid: Alle ingredienser på nær salt køres sammen, og køres i 10 min langsomt og 8 min hurtigt. Saltet tilsættes de 2 sidste minutter.
Dejtemperatur: 30 °C
Liggetid/sted: Kommes i en kasse, står en time i bageri, herefter på køl til dagen efter 
Dejvægt: 700 g
Udbytte: 15 stk.
Bearbejdning/
Opslåning:
Tages ud af køl 2 timer før og står i bageriet. Vejes herefter af på 700 g, slåes op og vendes i havregryn
Raskning: 30 til 45 min. Bageriet
Inden afbagning: Et langt snit i ryggen
Ovn: Herdovn
Ovntemperatur: Indsætning: 260 °C med 20 sek. damp
Afbagning: 220 °C
Bagetid: 45 min. - spjæld åbnes efter 35 min
Tankerne bag det udviklede brød:
Jeg har lidt en ting for gulerødder, og så tænkte jeg at det ville give brødet masser af saft hvis man sammen med gulerødderne tilsatte en havregrød.



Se flere opskrifter på www.bkd.dk