Save as PDF

Danmarks Bedste Rugbrød 2018

Dorthe Andersen, Hedos Bageri, Lohals

Mio




Æblesurdej:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved bagehjælpemiddel + specialprodukter
250 g Fuldkorns rugmel  
250 g Speltmel  
50 g Æbler i både  
250 g Vand  




Iblødsætning:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved bagehjælpemiddel + specialprodukter
600 g Poppet rug  
600 g Vand  
100 g Æblesurdej  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat som iblødsætning, fordej, surdej el.lign Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
1.300 g Iblødsætning Ja  
2.400 g Fuldkornsrugmel Nej  
600 g Fuldkornsspelt Nej  
300 g Æblesurdej Ja  
70 g Gær Nej  
60 g Salt Nej  
200 g Rosiner Nej  
1000 g Solsikkekerner Nej  
200 g Revne æbler Nej  
2400 g Vand Nej  
Pynt:
Blanding af rugflokker, sesam og solkerner

Æblesurdej: Røres sammen og står i bageriet. Køres op hver dag fra dag 2-7 med 250 g speltmel og 200 g vand. På 4. dagen fjernes æbleresterne
Iblødsætning: Sættes i blød dagen før og står i bageriet
Dejføring og æltetid: Alle ingredienser køres sammen
Dejtemperatur: 27 °C
Liggetid/sted: 40 min i bagerriet
Dejvægt: 1.100 g
Udbytte: 8 stk
Bearbejdning/
Opslåning:
Vejes af i kobberform trykkes og drysses med kornblanding
Raskning: 50 min i raskeskab
Inden afbagning: Sættes ind som de er
Ovn: Stikovn
Ovntemperatur: Indsætning: 200 °C med 35 sek damp
Afbagning: 180 °C
Bagetid: 50 min. - spjæld åbnes efter 40 min
Tankerne bag det udviklede brød:
At lave et rugbrød med en god smag



Se flere opskrifter på www.bkd.dk