Save as PDF

Danmarks Bedste Rugbrød 2018

Martin Larsen, Sejers Konditori, Sorø

SPRS




Rugsurdej:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved bagehjælpemiddel + specialprodukter
1.740 g Rugmel  
1.330 g Vand  
150 g Gammel surdej Må gerne komme og hente surdej

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat som iblødsætning, fordej, surdej el.lign Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
2.500 g Surdej Nej  
2.250 g Rugmel Nej  
1.650 g Rugsigte Nej  
188 g Salt Nej  
63 g Fuldkornsrugsur Nej (IREKS)
150 g Lys maltekstrakt Nej (IREKS)
150 g Gresten-maltey Nej (IREKS)
1.250 g Solsikke Nej  
1.250 g Græskar Nej  
5.500 g Vand Nej  
Pynt:
Sesam

Rugsurdej: Alle ingredienser køres sammen dagen før og står i bageriet i en spand
Dejføring og æltetid: Alle ingredienser køres sammen i 16 min
Dejtemperatur: 30 °C
Liggetid/sted: 60 min i bageriet
Dejvægt: 1100 g
Udbytte: 14
Bearbejdning/
Opslåning:
Vejes direkte af i oval flexipanform og trykkes flad og drysses med sesam.
Raskning: 90 min i raskeskab
Inden afbagning:
Ovn: Stikovn
Ovntemperatur: Indsætning: 220 °C med 20 sek. damp
Afbagning: 170 °C
Bagetid: 45 min. - spjæld åbnes efter 35 min
Tankerne bag det udviklede brød:
Jeg ville gerne lave en lækkert rugbrød til mine børns madpakker med masse af kerner i.



Se flere opskrifter på www.bkd.dk