Save as PDF

Danmarks Bedste Specialbrød 2018

Steen Mortensen, Steens Bageri, Nykøbing F

Lovestorm




Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat som iblødsætning, fordej, surdej el.lign Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
4.800 g Tipo 00 Nej  
2.400 g Durum fin Nej  
100 g Gær Nej  
90 g Valsesauer Nej (Valsemøllen)
480 g Panifico Nej (Valsemøllen)
1.200 g Poppet spelt Nej (Valsemøllen)
600 g Ristede solsikkekerner Nej  
5,5 l Vand Nej  
150 g Salt Nej  
Pynt:
Havregryn og solsikkekerner

Dejføring og æltetid: 10 min langsomt. 4 min hurtigt. Salt i de sidste 2 min
Dejtemperatur: 26 °C
Liggetid/sted: 30 min i kasse i bageriet
Dejvægt: 800 g
Udbytte: 18 stk.
Bearbejdning/
Opslåning:
Brødene slås let op og vendes i havregryn og solsikke
Raskning: 16 - 24 timer på køl
Inden afbagning: Brødene tages ud af køl 1 - 2 timer før afbagning. Rasker i bageriet
Ovn: Herdovn
Ovntemperatur: Indsætning: 240 °C med 20 sek. damp
Afbagning: 240 °C
Bagetid: 30 min. - spjæld åbnes efter 5 min
Tankerne bag det udviklede brød:
Masser af kerner, tid og kærlighed



Se flere opskrifter på www.bkd.dk