Save as PDF

Danmarks Bedste Bagt Tærte 2018

Mette Cæcilia Markmann-Eriksen, Kageriget, Holsted

Ævle ring




Linsedej:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
600 g Hvedemel  
300 g Smør (blødt)  
200 g Flormelis  
100 g Æg  
10 g Vaniljesukker  

Frangipane:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
600 g Mandelmel  
600 g Sukker  
600 g Smør (blødt)  
300 g Æg  
60 g Vaniljesukker  

Æblepuré:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
600 g Granny Smith Æbler  
300 g Sukker  
1 stk Saft fra citron  
15 g Ingefær (frisk revet)  
1 stk Vaniljestang  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
690 g Linsedej Nej  
1.680 g Frangipan Nej  
480 g Granny Smith Æbler (i tern) Nej  
600 g Æblepure Nej  
Pynt:
Hvid chokolade

Fremgangsmåde:

Linsedej:
Kør det hele sammen med en dejkrog så det samler sig. Smid på køl indtil brug

Frangipane:
Pisk alt sammen til en blød masse.

Æblepuré:
Æblerne skæres i tern, og det hele puttes i en gryde og koges op. Blend puréen kort. Sæt på køl

Den færdige kage:
For en 18 cm ø tærteform med linsedej rullet ned på 2 mm. Skær et bånd af linsedej på 3 cm og for ydersiden af en 5,5 cm ring, Placer ringen i midten af den store tærteform og tryk igennem linsedejen. Fjern det overskydende inde i ringen. Fyld frangipanen i formen. Skær æblerne i tern og læg dem i frangipanen. Bag tærten på 175 °C i 25 min. Køl ned, og smør derefter æblepuréen hen over tærten. Pynt af.

Vægt: 600 g
Udbytte: 6 stk.

Tankerne bag det udviklede kage:
Kagen er inspireret af en lækker æblepuré med ingefær min svend har lavet. Tanken bag, var at den bagte tærte skulle have formen som et tørret æble, med hul i midten. En nyfortolkning både i form og smag af den klassiske æbletærte.



Se flere opskrifter på www.bkd.dk