Save as PDF

Danmarks Bedste Bagt Tærte 2018

Michella Hjortshøj Larsen, Pistoria, Odense

Blåbær-frisk




mandelmørdej:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
130 g Hvedemel  
70 g Sukker  
80 g Mandelmel  
100 g Smør  
20 g Æg  
2 g Vaniljesukker  
1 g Maldon havsalt  

Brun farin masse:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
100 g Smør  
100 g Brun farin  
100 g Æg  
100 g Mel  
2 g Bagepulver  
4 g Vaniljesukker  
50 g Cremefraiche  

Cremefraiche creme:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
450 g Sukker  
150 g Hvedemel  
230 g Cremefraiche  
210 g Æg  
5 g Vaniljesukker  

Marengs:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
200 g Pasteuriseret æggehvider  
400 g Flormelis  

Broken gel:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
240 g Bær puré (Blåbær, brombær, solbær)
95 g Sukker  
14 g Citronsaft  
3 g Gellan (Texturas)
3 g Citras (Texturas)

Bær puré:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
150 g Blåbær  
100 g Solbær  
100 g Brombær  
50 g Vand  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
150 g Mandelmørdej Nej  
100 g Brun farin masse Nej  
330 g Creme fraiche creme Nej  
100 g Frosne blåbær Nej  
40 g Tørret marengs Nej  
10 g Marengs Nej  
10 g Broken gel Nej  
Pynt:
Tørret marengs, broken gel, skovsyre, friske blåbær

Fremgangsmåde:

mandelmørdej:
Alle ingredienser køres sammen med spatel på røremaskine. Lad ikke æltes for længe.

Brun farin masse:
Rør smør og farin sammen med en spatel . Kom æg i lidt efter lidt Dernæst de tørre ingredienser og cremefraiche til sidst. Lad ikke røre for længe eller hurtigt.

Cremefraiche creme:
Alle ingredienser blandes sammen med piskeris. Piskes/røres kun lige sammen. Ønsker ikke luft i cremen

Marengs:
Pisk til marengs 10 g tages fra til pyntningen Resterende smøres tyndt ud på en plade med bagepapir og bages ved 95 °C i herd-ovnen til marengsen er helt tør. Ca . 1,5 - 2 timer

Broken gel:
Alle ingredienser kommes i en gryde og koges igennem i ca. 2 min. Tjek om geléen er færdig ved at sætte en dråbe på bordet. Dråben skal sætte sig og holde formen. Kommes i en skål og afkøles. Når afkølet stavblendes geléen

Bær puré:
Bærene og vandet koges til bærene næsten er kogt ud. Stavblendes.

Den færdige kage:
Mørdejen rulles ned på et hak under 3, kommes på en bageplade og køles i 10 min. Stik en bund ud med formen (ring på 18 cm Ø) og skær et bånd på 4 cm bredt. Kom båndet i ringen først og derefter bunden. Tryk sammen i samlingen Kom 100 g brun farin masse i ringen og smør forsigtigt ud Hæld 330 g cremefraiche creme på massen og fordel 100 g blåbær her i. Bag tærten ved 175 °C, ca. 30 min. Cremen skal stadig bevæge sig en anelse. Afkøl. Pyntes med et tyndt lag marengs, som bruges som "klister" så det tørre marengs kan sidde fast Lav dutter med broken gel og placér blåbær og skovsyre

Vægt: 750 g
Udbytte: 1 stk.

Tankerne bag det udviklede kage:
En tærte fyldt med smagfulde bær og et sprødt marengs-crunch på toppen.



Se flere opskrifter på www.bkd.dk