Danmarks Bedste Bagt Tærte 2018
Michella Hjortshøj Larsen, Pistoria, Odense
Blåbær-frisk
mandelmørdej:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser |
130 |
g |
Hvedemel |
|
70 |
g |
Sukker |
|
80 |
g |
Mandelmel |
|
100 |
g |
Smør |
|
20 |
g |
Æg |
|
2 |
g |
Vaniljesukker |
|
1 |
g |
Maldon havsalt |
|
Brun farin masse:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser |
100 |
g |
Smør |
|
100 |
g |
Brun farin |
|
100 |
g |
Æg |
|
100 |
g |
Mel |
|
2 |
g |
Bagepulver |
|
4 |
g |
Vaniljesukker |
|
50 |
g |
Cremefraiche |
|
Cremefraiche creme:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser |
450 |
g |
Sukker |
|
150 |
g |
Hvedemel |
|
230 |
g |
Cremefraiche |
|
210 |
g |
Æg |
|
5 |
g |
Vaniljesukker |
|
Marengs:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser |
200 |
g |
Pasteuriseret æggehvider |
|
400 |
g |
Flormelis |
|
Broken gel:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser |
240 |
g |
Bær puré |
(Blåbær, brombær, solbær) |
95 |
g |
Sukker |
|
14 |
g |
Citronsaft |
|
3 |
g |
Gellan |
(Texturas) |
3 |
g |
Citras |
(Texturas) |
Bær puré:
Mængde |
Enhed |
Råvare |
Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser |
150 |
g |
Blåbær |
|
100 |
g |
Solbær |
|
100 |
g |
Brombær |
|
50 |
g |
Vand |
|
Hovedopskrift:
Mængde |
Enhed |
Ingrediens eller halvfabrikat |
Specificeret eftf. Sæt X |
Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser |
150 |
g |
Mandelmørdej |
Nej |
|
100 |
g |
Brun farin masse |
Nej |
|
330 |
g |
Creme fraiche creme |
Nej |
|
100 |
g |
Frosne blåbær |
Nej |
|
40 |
g |
Tørret marengs |
Nej |
|
10 |
g |
Marengs |
Nej |
|
10 |
g |
Broken gel |
Nej |
|
Pynt:
Tørret marengs, broken gel, skovsyre, friske blåbær
Fremgangsmåde:
mandelmørdej:
Alle ingredienser køres sammen med spatel på røremaskine. Lad ikke æltes for længe.
Brun farin masse:
Rør smør og farin sammen med en spatel .
Kom æg i lidt efter lidt
Dernæst de tørre ingredienser og cremefraiche til sidst.
Lad ikke røre for længe eller hurtigt.
Cremefraiche creme:
Alle ingredienser blandes sammen med piskeris.
Piskes/røres kun lige sammen. Ønsker ikke luft i cremen
Marengs:
Pisk til marengs
10 g tages fra til pyntningen
Resterende smøres tyndt ud på en plade med bagepapir og bages ved 95 °C i herd-ovnen til marengsen er helt tør. Ca . 1,5 - 2 timer
Broken gel:
Alle ingredienser kommes i en gryde og koges igennem i ca. 2 min.
Tjek om geléen er færdig ved at sætte en dråbe på bordet. Dråben skal sætte sig og holde formen.
Kommes i en skål og afkøles.
Når afkølet stavblendes geléen
Bær puré:
Bærene og vandet koges til bærene næsten er kogt ud.
Stavblendes.
Den færdige kage:
Mørdejen rulles ned på et hak under 3, kommes på en bageplade og køles i 10 min.
Stik en bund ud med formen (ring på 18 cm Ø) og skær et bånd på 4 cm bredt. Kom båndet i ringen først og derefter bunden. Tryk sammen i samlingen
Kom 100 g brun farin masse i ringen og smør forsigtigt ud
Hæld 330 g cremefraiche creme på massen og fordel 100 g blåbær her i.
Bag tærten ved 175 °C, ca. 30 min.
Cremen skal stadig bevæge sig en anelse.
Afkøl.
Pyntes med et tyndt lag marengs, som bruges som "klister" så det tørre marengs kan sidde fast
Lav dutter med broken gel og placér blåbær og skovsyre
Vægt: 750 g
Udbytte: 1 stk.
Tankerne bag det udviklede kage:
En tærte fyldt med smagfulde bær og et sprødt marengs-crunch på toppen.
Se flere opskrifter på www.bkd.dk