Save as PDF

Danmarks Bedste Bagt Tærte 2018

Camilla Olsen, KonditorBager, Ballerup

Sommer i Thailand



Nr.A 40


Kokoslinsedej:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
1.000 g Smør  
250 g Sukker  
250 g Florsukker  
1.100 g Mel  
200 g Kokos  
200 g Mandelflager  
200 g Æg  
50 g Vanilla  

Ananasmazarin:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
1.000 g Kranse xx  
1.000 g Sukker  
1.000 g Smør  
300 g Ananas buron (Condi)
12 dråber Ananasaroma (Condi)
400 g Hvedemel  
1.000 g Æg  

Kokoskrumbel:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
500 g Smør  
500 g Sukker  
300 g Mel  
200 g Kokos  
200 g Mandelflager  
20 g Vanilla  

Ananaskokoscreme:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
500 g Ananas buron (Condi)
300 g Kokos buron (Condi)
50 g Majsstivelse (Supermarked)
50 g Vand  

Ananasmarengs:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
100 g Æggehvider  
200 g Sukker  
4 dråber Ananasaroma (Condi)
5 dråber Gul frugtfarve  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
185 g Kokoslinsedej Ja  
250 g Ananasmazarin Ja  
80 g Ananaskokoscreme Ja  
130 g Ananastern Nej (Supermarked)
140 g Kokoscrumbel Ja  
5 g Ananasmarengs Ja  
10 g Kokosflager Nej (Supermarked)
1 g Guldstøv Nej (Pavoniguld på pumpe fra Condi)
Pynt:
Kokosflager, guldstøv, marengs

Fremgangsmåde:

Kokoslinsedej:
Alle ingredienser vejes af og køres sammen og sættes på køl en time. Klar til at rulles

Ananasmazarin:
Kranse xx og sukker køres sammen til det er ensartet. Smør kommes i lidt ad gangen til det hele er i og kørt ensartet. Ananas buron og aroma blandes og hældes i sammen med æggene. Det køres sammen til det er ensartet og melen vendes i.

Kokoskrumbel:
Alle ingredienser køres sammen forsigtigt til det er kørt sammen, men stadig klumpet

Ananaskokoscreme:
Kokos og ananas buron sættes over og koges. Majsstivelse og vand røres sammen og piskes i den kogende buron og koges op. Sættes på køl og kan bruges når det er afkølet

Ananasmarengs:
Alle ingredienser piskes stift og sprøjtes med et tæt stjerne tyl i 3 str. Sættes til tørring i slukket ovn. Skal bruges som pynt oven på kagen

Den færdige kage:
Kokoslinsedej rulles ned på 3 mm, fores i en pavoniring 18 cm. Sprøjt 125 g ananasmazarin i, sprøjt 40 g ananaskokoscreme i. Drys ananas ud over hele bunden. Kom derefter 40 g ananaskokoscreme ud over ananasserne. Sprøjt de sidste 125 g ananasmazarin ud over og top med 140 g kokoscrumbel. Tærten bages på en pavonimåtte med huller. Bages ved 180 °C i 35 min. Efter afkøling drysses kokosflagerne ud over kagen og 3 små marengs sættes på og pump derefter guld på tærten.

Vægt: 800 g
Udbytte: 1 stk.

Tankerne bag det udviklede kage:
Min kærlighed til Thailand har jeg prøvet at putte ned i en tærte. Thailand er kendt for deres saftige ananas og kokos samt deres mange guldfigurer. Derfor er tærten baseret på ananas og kokos og guldet er markeret i guldstøv. For mig er det vigtigt at kunden kan tage tærten med hjem og lune den. Derfor er kagen pyntet med pynt der kan gå med i ovnen uden det store besvær



Se flere opskrifter på www.bkd.dk