Save as PDF

Danmarks Bedste Bagt Tærte 2018

Gunnlaugur Arnar Ingason, La Glace, København

Lava




Mørdej:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
250 g Sugar  
300 g Butter  
60 g Egg  
360 g Flour  
140 g Oatmeal  45 g gryn og 95 g vand koges op
80 g Linseeds  
80 g Sunflowerseed  
15 g Baking powder  
22 g Vanillasugar  

Massarin mass:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
200 g Butter  
200 g Bitter 00 ( Odense)
200 g Egg  
200 g Sugar  
30 g Flour  
10 g Cacaopowder  
15 g Lakridspulver  

Raspberry gel:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
220 g Raspberry purre  
10 g Lemon juice  
25 g Glucose  
12 g Trimoline  
5 g Pektin  
37 g Sugar  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
800 g Massarinmass Nej  
400 g Mørdej Nej  
200 g Rapsberrys Nej  
100 g Raspberry Gel Nej  
Pynt:
Chocolate pynt

Fremgangsmåde:

Mørdej:
Mix all ingredients together on slow speed for ca. 6-7 minutes.

Massarin mass:
Mix bitter, sugar, lakrids and caco together. Add the butter. Add eggs and in the rest add the flour.

Raspberry gel:
Blend sugar and pectin in a bowl. Boil up raspberry, lemon, glucose and trimoline. Add sugar blend and boil for 2 minutes. Pour to silicone mold and freeze

Den færdige kage:
Roll mørdej down to 3.5 mm. Pipe massarin mass in the bottom of the dough. Put raspberrys on top of the massarin and fill up with massarin mass. After bake put on the raspberry gel and chocolate decoration

Vægt: 1500 g
Udbytte: 2 stk.

Tankerne bag det udviklede kage:
My thoughts about this cake is to make some different. My mørdej is a bit special and the chocolate cake and raspberrys go very well together



Se flere opskrifter på www.bkd.dk