Save as PDF

Danmarks Bedste Bagt Tærte 2018

Heidi Thousgaard, Farumhus, Farum

Peanut



Nr.A 47


Cheesecake masse:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
130 g Sukker  
42 g Mel  
3   Æg  
240 g Mascarpone  
120 g Yoghurt  
360 g Fløde  
stang Vanilje  

Linsedej med kakao:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
140 g Mel  
10 g Kakao  
50 g Flormeilis  
75 g Smør  
25 g Æg  
½  stang vanilje  

Nøddetopping:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
128 g Sukker  
128 g Smør  
55 g Honning  
77 g Glucose  
55 g Sødmælk  
55 g Fløde  
128 g Peanuts  
80 g Hasselflager  

Karamel:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
180 g Sukker  
300 g Fløde  
120 g Glucose  
40 g Mælkechokolade  
20 g Mørk chokolade  
75 g Smør  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
200 g Linsedej Nej  
250 g Cheesecake masse Nej  
200 g Nøddetopping Nej  
50 g Karamel Nej  

Fremgangsmåde:

Cheesecake masse:
Bland sukker, vanilje, mel og æg sammen så det er klumpfrit, kom flødeosten i og pisk til det er klumpfrit Tilsæt yoghurt og fløde. Hældes i en form med forbagt linsedej i og bages i 30 min ved 160 °C

Linsedej med kakao:
Det hele køres sammen og på køl til det skal bruges. Forbages i formen i ca. 10 min ved 180 °C

Nøddetopping:
Alle ting på nær nødderne kommes i en gryde og koger i ca. 15 min Nødderne kommes i og det kommes på toppen af tærten og bages ved 230 °C i ca. 5 min.

Karamel:
Smelt sukker til karamel og hæld fløde og glukose i og kog til 106 °C. Køl lidt af og kom chokoladen i og når massen er 35 °C kommes smøret i og på køl.

Den færdige kage:
Forbag linsedej i formen i ca. 10 min Kom karamellen i bunden og cheesecake massen over og bag i ca. 30 min. Til sidst kommes nøddetoppingen på og bages

Vægt: 700 g
Udbytte: 3 stk.

Tankerne bag det udviklede kage:
Ville prøve at lave en snickers bar om til en bagt tærte.



Se flere opskrifter på www.bkd.dk