Save as PDF

Danmarks Bedste Bagt Tærte 2018

Pernille Louise Hjort, Reinh van Hauen, Frederiksberg

Alexandra




Møjdej:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
500 g Smør  
380 g Flormelis  
5 g Salt  
100 g Æg  
1.000 g Mel  

Lakridsmazarin:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
20 g Lakridspulver  
500 g KranseXX  
350 g Smør  
350 g Sukker  
350 g Æg  
50 g Risofarin  

Hindbær Ribs fyld:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
600 g Hindbær  
600 g Ribs  
50 g Vaniliesukker  
3 stk. Limesaft  

Italiensk marengs:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
500 g Sukker  
150 g Hindbær ribs væde  
250 g Æggehvider  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
150 g Mørdej Nej  
200 g Lakridsmazarin Nej  
200 g Hindbær ribs fyld Nej  
50 g Italiensk marengs Nej  
      Nej  
Pynt:
Guldflager

Fremgangsmåde:

Møjdej:
Alle ingredienser køres sammen med dej arm

Lakridsmazarin:
Sukker og KranseXX køres til en ensartet masse, smørret tilsættes lidt af gangen og køres igen til en ensartet masse og tilsættes lidt af gangen. Risofarinen hældes i til sidst med lakridspulveret

Hindbær Ribs fyld:
Røres sammen i en skål og sættes på køl til dagen efter. 50% væde sigtes fra (skal bruges til italiensk marengs)

Italiensk marengs:
Sukker og hindbær ribs væde koges til en sukker lage på 120 gr. Pisk æggehvider og hæld sukkerlagen i under piskning. Marengsen piskes til den bliver stiv.

Den færdige kage:
Mørdej rulles ned til 3,5 og formen fores. Mazarin massen sprøjtes i et jævnt lag i bunden og hindbær ribs fyld sigtes fra væde og fordeles i tærten. Bages ved 180 °C i 40 - 45 min. Italiensk marengs sprøjtes på og tærten pyntes

Vægt: 600 g
Udbytte: 1 stk.

Tankerne bag det udviklede kage:
Jeg ville lave en frugt baseret tærte, men uden det blev for overvældende. Så jeg valgte ribs og hindbær for at få en god frisk syrne og tilsat lakrids. Det syntes jeg passer godt til hindbær. Tærten er toppet med italiensk marengs som giver sødme og pynter.



Se flere opskrifter på www.bkd.dk