Save as PDF

Danmarks Bedste Kransekage 2018

Helene Weber, Kornbageren, Odense

Pistaciedrøm




Nøddebund:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
50 g Peanuts  
50 g Usaltet pistacie  
30 g Florentin mix (Bako)

Kransekagemassen:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
500 g Pistacie masse (Lemke)
200 g Sukker  
35 g Æggehvider  

Citronindlæg:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
150 g Sukker  
9 g Gelan (Texturas)
9 g Citras (Textutas)
500 g Citronsaft  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
10 g Nøddebund Nej  
40 g Kransekage Nej  
3 g Citronindlæg Ja (Texturas)
Pynt:
Penslet med chokolade og drysset med fint hakket pistacie ovenpå

Fremgangsmåde:

Nøddebund:
Hak nødderne og bland det sammen med florentin mix

Kransekagemassen:
Sukker og æggehvider blandes sammen. Derefter æltes pistacie massen i til det har en fast konsistens

Citronindlæg:
Sukker, gelan, citras og citronsaft skal koges sammen. Derefter skal det køles ned.

Den færdige kage:
Man finder en form man synes sine kransekager skal have og kommer 10 g nøddebund i formen. Vejer sine kransekager af på 40 g triller dem runde og laver en fordypning så der kan komme 3 g citron indlæg i. Derefter vender man den på hovedet så "hullet" er i bunden. De bages af ved 235 °C i ca. 9 min. Når de er kølet af skal de pensles i den ene side med chokolade og drysses med fint hakket pistacie

Vægt: 53 g
Udbytte: 1 stk.

Tankerne bag det udviklede kage:
Tanken bag min kransekage var at lave den utraditionel i form af at lave den rund og bruge en pistaciemasse med indlæg af citron på en bund af florentin med hakkede peanuts og pistacie



Se flere opskrifter på www.bkd.dk