Save as PDF

Danmarks Bedste Kransekage 2018

Maiken Skovfoged, Fru Nielsens bageri, Aarhus

Orange knas




Kransekagemasse:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
1.000 g Kranse XX  
500 g Sukker  
120 g Æggehvide  
125 g Appelsinpasta  

Chokoladeknas:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
150 g Mørk chokolade  
150 g Nougat  
100 g Mandelsplitter  
50 g Corn flakes  

Sprøjteglasur:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
100 g Flormelis  
18 g Æggehvide  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
270 g Kransekagemasse Nej  
56 g Chokoladeknas Nej  
18 g Sprøjteglasur Nej  
Pynt:
Sprøjteglasur

Fremgangsmåde:

Kransekagemasse:
Kranse XX og sukker røres klumpfrit. Æggehvide tilsættes lidt efter lidt. Appelsinpasta tilsættes. Opbevares på køl til dagen efter.

Chokoladeknas:
Mørk chokolade og nougat smeltes og der tilføjes ristede mandelsplitter og cornflakes og der røres rundt. Massen fordeles mellem to stykker bagepapir og trykkes til ønsket tykkelse - afkøles. Når chokoladeknasen er afkølet, skæres det ud i 8x3,5cm.

Sprøjteglasur:
Flormelis sigtes og æggehviden tilsættes. Røres hvidt og klumpfrit.

Den færdige kage:
Kransekagemassen rulles ud på bordet. Deles i 6 lige store stykker og bages af på 240 °C i ca 7 min - afkøles. Kransekagestykket dyppes i enderne med chokolade og lægges ovenpå chokoladeknasen. Der sprøjtes med sprøjteglasur.

Vægt: Ca 57 g
Udbytte: 6 stk.

Tankerne bag det udviklede kage:
Jeg elsker det lidt søde fra appelsinerne, og det lidt bitre fra den mørke chokolade. Så skulle den også have et lille tvist med lidt knas.



Se flere opskrifter på www.bkd.dk