Save as PDF

Danmarks Bedste Kransekage 2018

Bernadett Szabo, Seest Bageri, Kolding

Eksotica




Kokos/lime kransekagemasse:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
2.000 g Kransekagemasse  
640 g Sukker  
320 g Kokosmel  
250 g Æggehvider  
9 g Revet limeskal  
160 g Limesaft  

Passion ganache:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
60 g Fløde  
250 g Passionpure (Diaere)
20 g Limesaft  
40 g Honning  
20 g Kakaosmør  
400 g Hvid chokolade  
75 g Usaltet smør  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
55 g Kokos/lime Kransekagemasse Ja  
7 g Passion ganache Ja  
2 g Temp. chokolade Nej  
Pynt:
Guldstøv og chokolade

Fremgangsmåde:

Kokos/lime kransekagemasse:
Alle ingredienser blandes og køres med spartel på røremaskine.

Passion ganache:
Fløde, pure, limesaft og honning varmes langsomt op til 100 °C. Hældes over kakaosmør og hvid chokolade. Det hele blandes med stavblender og tilsættes smør når det er nedkølet under 40 °C, blandes det hele en gang til.

Den færdige kage:
Kransekagemassen vejes af på 55 g/stk. og fyldes i form og forbages ved 230 °C i ca. 8 minutter. Nedkøles og sættes på frost. Når de er frosset tages de ud af formen og bages igen ved 230 °C i ca. 10 minutter. Bunden af kransekagen dyppes i tempereret mørk chokolade og fyldes med 7 g/stk. passionsfrugt ganache i midten. Afpyntes med et stk. chokolade og guldstøv.

Vægt: 65 g
Udbytte: 1 stk.

Tankerne bag det udviklede kage:
Passionfrugt er en af min yndlingssmag. Ideen kom fra min bagværkprøve, hvor jeg lavede en eksotisk frugttærte med stor succes. Derfra ved jeg at kokos, lime og passionfrugt er en smagfuld sammensætning. Det kommer langt fra den almindelig kransekage med en dejligt sur-sød smag.



Se flere opskrifter på www.bkd.dk