Save as PDF

Danmarks Bedste Kransekage 2018

Chalotte Kristensen, Bageriet Løgten og Hornslet, Skødstrup

Hyro




Hyben/Rosmarin Kompot:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
350 g Hyben - frost (Inco)
200 g Æbler  
50 g Sukker  
½ stk Saft fra citron  
2 kviste Rosmarin  

Kransekagemasse:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
250 g Kranse xx (Odense Marcipan)
250 g Mandel xx (Odense Marcipan)
250 g Sukker  
90 g Æggehvide  
15 g Kakao  

Hyben/rosmarin saft:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
330 g Hyben - frost (inco)
500 g Vand  
3 kviste Rosmarin  
½ stk Saft af citron  

Hyben/rosmarin Broken Gel:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
330 g Hyben/rosmarinsaft (Delopskrift 3 )
130 g Sukker  
20 g Citronsaft  
4 g Gellan (inco)
4 g Citras (inco )

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
855 g Kransekagemasse Ja (Delopskrift 2)
50 g Hyben/rosmarin kompot Ja  
80 g Hyben/rosmarin Broken gel Ja  
100 g Mørk overtræk Nej (Odense Marcipan)
1 ds Guldstøv Nej (Odense Marcipan)
Pynt:
Hyben/rosmarin broken gel, chokolade plader, guldstøv.

Fremgangsmåde:

Hyben/Rosmarin Kompot:
Det hele koges 15 min, tag rosmarinen op og blend det groft. Sættes på køl.

Kransekagemasse:
Bland æggehvide og sukker og ælt det i kranse xx og mandel xx. Tag 400 g af kransekagemassen og bland det med kakao, juster evt med lidt mere æggehvide. Lad den resterende kransekagemasse være som den er.

Hyben/rosmarin saft:
Det hele kommes i en gryde og koges i 20 min. Sigt væsken i en skål.

Hyben/rosmarin Broken Gel:
Sukker, gellan og citras blandes sammen, og røres i hyben/rosmarin saften med citronsaft. Koges op i et par minutter, lav evt en tester på en metalplade og tjek om den har sat sig,

Den færdige kage:
Kakaomassen sprøjtes på bagepapir med x-tyl i 9 cm lange stykker. Sprøjt 5 g. hyben/rosmarin kompot i midten af hvert stykke. Den alm. kransekagemasse sprøjtes på med glat tyl nr 7 i 8-taller. Bages ved 225 °C i 9 min. Sæt på frys. Skær enderne (½cm) af hvert frosne kransekagestykke og dyb enderne og bunden i chokolade. Sprøjt 8 g. broken gel i "dutter" på langs af toppen. Spred mørk chokolade ud i et tyndt lag mellem to stykker plastik, lad det sætte sig og marker med et sporejern, rektangler på 8x3cm. Frys 2 min, og bræk forsigtigt fra hinanden. Læg en plade oven på hvert stykke kransekage og drys med guldstøv.

Vægt: 55 g
Udbytte: 10 stk.

Tankerne bag det udviklede kage:
Jeg har valgt at lave et kransekagestykke med hyben og rosmarin, da jeg syntes de to ting går super godt sammen. Det bliver mere og mere populært at anvende krydderurter fra det ellers salte køkken, i det søde. Hvilket jeg bestemt ikke syntes er nogen fjollede ide. Kransekagestykket er sammensat af en kakaokransekage og alm kransekage, med indlæg af hyben/rosmarin kompot og en hyben/rosmarin broken gel.



Se flere opskrifter på www.bkd.dk