Save as PDF

Danmarks Bedste Kransekage 2018

Gabriel Trærup Ahlgreen, Vanilla Chocolatier & Konditori, Vejle

Dumle




Kransekagemasse:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
750 g Kranse xx ( odense)
200 g Brun farin  
40 g Citronsaft  
3 stk Citronskal  
60 g Past æggehvider  

Sej karamel:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
560 g Melis  
450 g Glukose  
100 g Citronsaft  
750 g Fløde  
50 g Smør-brunet  
75 g Honning  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
55 g Kransekagemasse Nej  
15 g Karamel med citron og brunet smør Nej  

Fremgangsmåde:

Kransekagemasse:
Kransekagemasse, farin og citron og citronsaft køres sammen. Æggehvider tilsættes lidt af gangen og sprøjtes ud med en flad kransekagetyl og bages ved 210 °C i ca 6 min

Sej karamel:
Melis, glukose og citronsaft koges til 146 °C, dernæst tilsættes fløde, smør og honning til massen og den koges igen til 140 °C og støbes i en kant plade. Når den er sat skæres den i stykker på 1,5 cm gange 8 cm, tvistes 3 gange om sig selv og ligges oven på kransekagen

Den færdige kage:
Kransekage massen sprøjtes ud med flad kransekage tyl, og bages ved 210 °C i 6 minuter

Vægt: 70 g
Udbytte: 1 stk

Tankerne bag det udviklede kage:
Tanken bag denne kage var at komme totalt udenom brokengel, som virker til at være utroligt populært. men meget uhåndterligt i det daglige salg. Derfor gik jeg lidt anderledes til værks og valgte at lege med konsistensen, derfor har jeg lagt en sej karamel med citron og brunet smør, ovenpå kransekagen, som er smagt til med citron og farin. Den er lavet for at kunne lave en enkel og rationel kransekage, hvor man kan have kransekagen i fryseren. men samtidig have den færdige karamel stående lige til at ligge på kransekagen når den skal bruges.



Se flere opskrifter på www.bkd.dk