Save as PDF

Danmarks Bedste Kransekage 2018

Heidi Lindberg Olsen, Seest bageri, Kolding

Sunshine




Kransekagemasse:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
1.000 g Kransekagemasse  
200 g Melis  
200 g Flormelis  
2 tsk Stødt kardemomme  
125 g Æggehvider  

Æble-passion gelé:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
650 g Æblepuré (Boiron)
350 g Passionpuré (Diare)
300 g Melis  
100 g Saftbinder (Bäko)

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
55 g Kransekagemasse Nej  
10 g Æble-passions gelé Nej  
5 g Karamelchokolade Nej  
1 g Pistacie Nej  
Pynt:
Hakkede pistacienødder

Fremgangsmåde:

Kransekagemasse:
Melis, flormelis, stødt kardemomme og æggehvider blandes til en pasta lignende masse og blandes med kransekagemassen, stilles på køl til dagen efter, hvorefter den vejes af på 55 g pr stk. og fordeles jævnt i silikoneformene. Bages på 220 °C i ca. 12 min til det er gyldent

Æble-passion gelé:
Puréerne og halvdelen af sukkeret koges op. Resterende sukker og saftbinder blandes og røres sammen med det andet og sættes på køl.

Den færdige kage:
Kransekagen dyppes i tempereret chokolade og æble-passion geléen sprøjtes i 3 små rossetter i fordybningen.

Vægt: 70 g
Udbytte: 1 stk

Tankerne bag det udviklede kage:
Jeg har haft et ønske om at udvikle et mere friskt stykke kransekage



Se flere opskrifter på www.bkd.dk