Save as PDF

Danmarks Bedste Kransekage 2018

Sisse Pernille Talmark, Vanilla chocolatier og konditori, Vejle

Annabell




Kransekage:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
300 g Kranse XX (Odense)
50 g Flormelis  
30 g Past. æggehvider  
2 stk. Skal fra øko appelsin  

Karamel:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
25 g Smør  
125 g Sukker  
100 g Fløde  
100 g Lys Chokolade  
2 g Fint salt  

Appelsin/Citron curd:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
150 g Past. æg  
116 g Sukker  
125 g Appelsin saft  
1 stk Skal fra øko appelsin  
1 stk Skal fra øko citron  
30 g Citron saft  
2 blad Husblas  
175 g Smør  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
240 g Kransekage Nej  
20 g Karamel Nej  
20 g Curd Nej  
Pynt:
Mørk chokolade til enderne og på toppen

Fremgangsmåde:

Kransekage:
Marcipan og flormelis blandes til ensartet masse, æggehviderne tilsættes lidt efter lidt, appelsinskal blances i massen og kransekagen sprøjtes ud med tylle med fordybning i midten. Bages ved 212 °C i ca 8 min.

Karamel:
Sukker karamelliseres, fløde tilsættes lidt efter lidt, herefter tilsættes salten. Karamellen sigtes over den lyse chokolade og masserne blandes. Smør tilsættes og karamellen røres ensartet.

Appelsin/Citron curd:
Skal og saft fra citron og appelsin varmes op sammen med sukker og æg, husblas ligges i blød. Den udblødte husblas smeltes i den lune lage og smør tilsættes og massen stavblendes. Sættes på køl og cremes op inden brug.

Den færdige kage:
Kransekagen skæres i 8 cm stykker. Karamellen sprøjtes i fordybningen og curden duttes ovenpå. Pyntes med mørke chokoladerondeller på enderne og i toppen

Vægt: 48 g
Udbytte: 6 stk.

Tankerne bag det udviklede kage:
Jeg har sammensat min kransekage ud fra ting jeg synes smager rigtig godt sammen, hvor der både er syre, sødme og noget salt til stede. Samtidig med jeg synes de to forskellige cremede konsistenser er super lækker sammen med kransekagen som er mere grov i strukturen. Jeg har valgt at pynte med en mørk chokolade da jeg synes den lille bitterhed der kommer fra chokoladen går godt i spænd med de resterende smage.



Se flere opskrifter på www.bkd.dk