Save as PDF

Danmarks Bedste Tørkage 2018

Heidi Thousgaard, Farumhus, Farum

Kaffifie




Linsedej med kakao:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
140 g Mel  
10 g Kakao  
50 g Flormeils  
75 g Smør  
25 g Æg  

Kaffe karamel:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
75 g Fløde  
150 g Sukker  
4 g Instant kaffe med karamelsmag  

Choko knas:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
60 g Gold chokolade  
10 g Olie  
50 g Feuilletine  

Gold chokolade ganache:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
150 g Gold chokolade  
75 g Fløde  
15 g Glukose  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
20 g Linsedej Nej  
2 g Choko knas Nej  
20 g Kaffe karamel Nej  
20 g Ganache Nej  
Pynt:
En marcipanblomst

Fremgangsmåde:

Linsedej med kakao:
Det hele køres sammen og rulles ned på 0,8 mm. og stikkes ud og bages i forme på 180 °C i ca. 8 min

Kaffe karamel:
Varm fløden op og kom instant kaffepulver i. Smelt sukker til gylden karamel. Tilsæt den varme kaffefløde lidt af gangen og hældes i de bagte linsedejs bunde

Choko knas:
Chokoladen smeltes og olie og feuilletine blandes i og der kommes et tyndt lag på linsedejs skallerne og på køl.

Gold chokolade ganache:
Fløde og glukose koges op og chokoladen kommes i. Blendes med en stavblender og kommes oven på kagerne og på køl

Den færdige kage:
Linsedej laves og bages. Choko knas kommes i og derefter kaffe karamel og til sidst ganache på og en lille marcipanblomst

Vægt: 65 g
Udbytte: 8 stk.

Tankerne bag det udviklede kage:
Er inspireret af Toffifee.



Se flere opskrifter på www.bkd.dk