Save as PDF

Danmarks Bedste Tørkage 2018

Mira Hellesen, Kirstens Konditori, København

Luna




Hvid brownie:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
25 g Smør  
75 g Hvid chokolade  
1   Æg  
37,5 g Sukker  
1 tsk Vaniljesukker  
62,5 g Creme fraiche  
32 g Hvedemel  
2 tsk Citronskal  

Citronmåne:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
75 g Smør  
1 spsk Vaniljesukker  
32 g Flormelis  
56 g Hele æg  
25 g Æggeblommer  
47,5 g Hvedemel  
16,5 g Maizena  
1/4   Saft og skal af citron  
31 g Marcipan  
53 g Sukker  
       

Karamel:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
1 dåse Karameliseret kondenseret mælk (Tørsleffs)

Chokolade:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
200 g Mørk chokolade  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
20 g Hvid brownie Nej  
25 g Citronmåne Nej  
7 g Karameliseret kondenseret karamel Ja (Tørsleffs)
2 tsk Citronsaft Nej  
5 spsk Chokolade Nej  
Pynt:
Skovsyre

Fremgangsmåde:

Hvid brownie:
Lad smør og 50 g af chokoladen smelte sammen. Lad chokoladeblandingen køle let af. Pisk æg, sukker og vanilje lyst og luftigt. Tilsæt chokoladeblandingen og vend creme fraiche og mel i dejen. Vend forsigtigt resten af chokoladen og citronskal i. Fordel dejen i formen

Citronmåne:
62,5 g smør, flormelis og 31 g sukker samt vaniljesukker røres luftigt. 37,5 g hele æg og æggeblommer tilsættes roligt og lidt ad gangen. Stop når massen er ensartet. Hvedemel og maizena blandes og sigtes ned i dejen og vendes forsigtigt sammen med revet citronskal og -saft. Ælt marcipan og 21 g sukker sammen med hænderne. Ælt 12,5 g smør i lidt ad gangen. Når alt smørret er æltet med, tilsættes 19 g hele æg ligeledes lidt ad gangen. Disse to blandinger vendes sammen

Karamel:
Puttes i en sprøjtepose og pynt

Chokolade:
Temperer chokoladen eller brug non temp og hæld over kagen

Den færdige kage:
Hæld brownien i en form (11*12) så den er tynd og sæt den i ovnen ved 175 °C i ca. 30 min. Bag citronmåne i samme form ved 190 °C i ca. 25 - 30 min. De skæres ud i lige store stykker (8*2.5). De lægges sammen med en klat karamel. Herefter hældes der mørk chokolade over hver enkel og dernæst pyntes der med karameldutter og skovsyrer

Vægt: 55 g
Udbytte: 1 stk.

Tankerne bag det udviklede kage:
Elsker den syrlige citron og hvid chokolade. Demed kom ideen med at sammensætte dem og så med karamel



Se flere opskrifter på www.bkd.dk