Save as PDF

Danmarks Bedste Tørkage 2018

Sisse Pernille Talmark, Vanilla chocolatier og konditori, Vejle

Ivana




Linsedej:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
2.400 g Smør  
1.600 g Flormelis  
1.000 g Past. æg  
4.800 g Mel  
40 g Salt  

Ingefær citron ganache:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
50 g Fløde  
20 g Invertssukker  
142 g Mælke chokolade  
20 g Mørk chokolade  
1 stk Skal fra øko citron  
15 g Ingefær saft  

Solbær gel:
Mængde Enhed Råvare Producent skal angives ved specielle råvarer eller sammensatte ingredienser
 500 g Solbær pure  
 85 g Sukker  
11,5  g Husblas  

Hovedopskrift:
Mængde Enhed Ingrediens eller halvfabrikat Specificeret eftf. Sæt X Producent skal angives ved bagehjælpemidler, specialråvarer og sammensatte ingredienser
110 g Bagt Linsedej Nej  
250 g Ganache Nej  
20 g Solbær gel Nej  

Fremgangsmåde:

Linsedej:
Alle ingredienserne vejes af og æltes til en ensartet masse, køles ned og rulles på rullebord på 2 mm. Formen fores så der er en hul langs kanten på ca 2 cm. Skallen blinbages på 180 °C til den er gylden, ca 14 min

Ingefær citron ganache:
Fløde, invertssukker og citronskal varmes op. Chokoladen smeltes og de to masser blandes sammen så de emulgere, smør tilsættes og herefter tilsættes ingefær saften og massen røres ensartet. Hældes i form og fryses så de kan tages ud. (er testet til at holde i 3 dage)

Solbær gel:
Husblas sættes i blød. Solbær pure og sukker koges op. Husblas smeltes i lagen og den hældes over den frosne ganach (er testet i 3 dage)

Den færdige kage:
Ganachen overtrækkes med solbær gele og placeres i linsedejsskallen

Vægt: 75 g
Udbytte: 6 stk.

Tankerne bag det udviklede kage:
Jeg ville gerne lave en lidt anderledes tørkage hvor smagene kommer lidt efter hinanden, så man først får man den friske syrlige solbær smag, samtidig med en cremet konsistens samt det sprøde fra skallen, herefter citron og varmen fra ingefæren. Ingefær har længe været på mode som en helse urt, og derfor synes jeg det var en sjov ting at arbejde videre med i en kage.



Se flere opskrifter på www.bkd.dk