Branchekode

BKD OG FØDEVAREFORBUNDET NNF HÆDRER BRANCHENS BEDSTE

For første gang nogensinde kåres Danmarks Bedste Håndværksbager samt Konditor, når Foodexpo løber af stablen. De fælles konkurrencer er en stærk markering af et strålende samarbejde mellem BKD og NNF.

”Vi har før afholdt konkurrencer, hvor vi har fundet det bedste brød og den bedste kage. Men spørgsmålet har ofte været: Hvem er den bedste bager? Og hvem er den bedste konditor i Danmark? De spørgsmål vil vi gerne besvare nu.”

Formand for BKD, John Jønsson, lyser op, og talestrømmen får ekstra kraft. Efter et par års tilløb – grundet corona – nærmer vi os endelig premieren på det, der efter planen vokser sig til en prestigefuld event, som hele branchen kigger frem mod og lader sig inspirere af.

”Jeg glæder mig afsindigt til at se niveauet og mærke stemningen ved konkurrencerne,” siger John Jønsson.

Målet med eventen er kort fortalt at vise håndværket frem; at styrke bager- og konditorfagets faglige niveau; at højne respekten omkring branchen og tiltrække unge mennesker til uddannelserne.

Fødevareforbundet NNF er medarrangør
Tankerne om Danmarks Bedste Håndværksbager og Danmarks Bedste Konditor har som skrevet rumsteret længe, og det var helt naturligt at spørge Fødevareforbundet NNF, om fagforeningen ønskede at være medarrangør og sende fælles budskaber. Henvendelsen blev kvitteret med et stort JA TAK.

”Lad os bare være helt ærlige. Det sender et stærkt signal – også imagemæssigt – at arbejdsmarkedets parter står skulder ved skulder ifm. de ting, man kan blive enige om. Det giver mening på alle planer, at vi har dette konkurrence-barn sammen,” siger John Jønsson, mens forbundsformanden for Fødevareforbundet NNF, Ole Wehlast, supplerer:

”Konkurrencer er en rigtig god måde at vise vores fag frem på. Dels får deltagerne mulighed for at prale af det, de kan. Og dels får publikum mulighed for at se det ypperste inden for bager- og konditorbranchen. I sportens verden er vi vant til at hædre det mesterlige, og mestrene i vores fag fortjener samme hæder. Og så håber vi naturligvis også, at konkurrencerne kan være med til at tiltrække fremtidens dygtige håndværksbagere og konditorer.”

FAKTA

Kort om Danmarks Bedste Konditor

Hvor: Foodexpo, MCH Messecenter Herning, på BKD’s stand (nummer 5101).
Hvornår: Søndag den 27. marts, konkurrencen starter kl. 9, præmieoverrækkelse kl. 16.
Hvad: Konditorerne skal fremstille …

  • En etagekage i fem lag
  • En dekorationskage overtrukket med marcipan
  • To typer fyldte chokolader

Kort om Danmarks Bedste Håndværksbager

Hvor: Foodexpo, MCH Messecenter Herning, på BKD’s stand (nummer 5101).
Hvornår: Mandag den 28. marts, konkurrencen starter kl. 9, præmieoverrækkelse kl. 16.
Hvad: Bagerne skal fremstille …

  • Baguetter
  • To typer wienerbrød
  • Klassiske croissanter
  • Take-away/fastfood
  • Samt en mystery-opgave, som de får opskriften til dagen før konkurrencen