Her er reglerne for Danmarks Bedste Håndværksbager.
Download reglerne som PDF her.
TEMA: FOODEXPO 2022
Tid: 6 timer i konkurrence + 1 time til forberedelse
Opgave 1:
Mystery opgave
Du vil dagen inden konkurrence start få udleveret en opskrift på et ukendt produkt der skal fremstilles på konkurrencedagen
Opgave 2:
15 stk. Baguetter
vægt 250g færdigbagt – 50 cm lang – 5 snit
Opgave 3:
Rullede deje:
Wienerbrød 2 typer
Klassisk dansk wienerbrød:
Der fremstilles 2 x 20stk. wienerbrød
Af pyntning frit
Max. Færdig bagt 60-80 gram inkl. Dekoration.
Klassiske Croissanter:
Der skal fremstilles 20 stk. Croissanter
Max. Færdig bagt 60-80 gram
Opgave 4:
Take-away/Fastfood
En type bagt convenience product - 20. stk.
Vægt 80 - 120g færdigbagt
Må ikke dekoreres eller fyldes efter bagning.
Fyld og fyldninger må medbringes
Deltagerforudsætning:
Er du i besiddelse af et konditor- eller bagersvendebrev, og arbejder du i en fødevarevirksomhed i Danmark, kan du deltage i konkurrencen.
Lærlinge der har indgået uddannelsesaftale som voksenlærling i specialet Bager/Håndværksbager.
Tid & STED
MCH – Messe Center Herning
Vardevej 1
7400 Herning
Mandag d. 28. marts 2022
Præmieoverrækkelse mandag d. 28. marts kl. 16.00
Forberedelse:
Alle deltagere har 60 min til forberedelse søndag d. 27. marts.
Overnatning:
Der vil være et hotelværelse til rådighed til dig, hvis du ønsker det.
Træning:
Alle udgifter i forbindelse med træning og forberedelse er for deltagernes egen regning.
Tilstede på arbejdsstationen i Herning |
Medbringer selv |
1 stk. marmorplade 1x1 m 2 stk. kogeplader - massplader 1 stk. mikrobølgeovn – 26x26x18cm Herdovn – 5 deck (1 Deck pr. deltager) 2 stk. rulleborde (til deling) 1 røremaskine – 10 liters kedel 2 stk. træarbejdsborde á 180 x 60 cm. Køl og fryseskab (Til deling) Råvare – Se varebestilling |
Håndværktøj Vinylforme – Klar til brug. Farver Airbrush Kompresser Forme Cool spray Karamelpumpe Silikonemåtter Gasbrænder Diverse speciale produkter |