Branchekode

De laver Danmarks Bedste Brød og Kager

Pressemeddelelse

26. september 2018

For nittende gang, at Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD) afholdt branchens største konkurrence, Danmarks Bedste Brød og Kager. Og for nittende gang var cremen af cremen indenfor dansk bagværk samlet til en stor finale. Denne gang på Nytorv i København.

Her skulle der findes vindere i hele ni kategorier og som altid var konkurrencen tæt. I flere af kategorierne var der i år pointlighed mellem medaljetagere. Her er det så forbrugerdommerens stemmer, der er trumfer de to fagmænd i juryen og er afgørende for, hvem der vinder.

Du kan se alle 90 finaleopskrifter HER.

Vinderne blev:

Talent: Kransekagestykke

  1. Didde Bryde Pedersen, Lagkagehuset Amerikavej med Kaffedrøm
  2. Anne Banke, Calsberg Breweries A/S, København med The passionate egg
  3. Jonas Dahl Grue, Conditori La Glace, København med Sunfury

Talent: Specialbrød

  1. Camilla Stampe-Degn, Bagergården Hinnerup med Kastanjeblomst
  2. Michéle Hansen, Kvickly Kalundborg med Bornholmsk Fuldkornsbrød
  3. Anne Banke, Calsberg Breweries A/S, København med Sensommerbrød 

Danmarks Bedste Bagte Tærte

  1. Gabriel Ahlgreen, Vanilla Chocolatier og Konditori, Vejle, med Dolce
  2. Tilde Hansen, Reinh. Van Hauen, Frederiksberg, med Ole
  3. Mette Cæcilla Markmann-Eriksen, Kageriet, Holsted, med Ævle ring

Danmarks Bedste Kransekage

  1. Jonas Dahl Grue, Conditori La Glace, København med Sunfury
  2. Thomas Bastholm, Conditori La Glace, København, med Richo
  3. Bernadett Szabo, Seest Bageri, Kolding, med Eksotica

Danmarks Bedste Tørkage

  1. Jonas Dahl Grue, Conditori La Glace, København med Purple Rain
  2. Thomas Bastholm, Conditori La Glace, København, med Ruben
  3. Martin Larsen, Sejers Konditori, Sorø, med Chokolade Trifli

Danmarks Bedste Rullede Deje

  1. Ludovic Tence, Lagkagehuset, med Æblerose
  2. Jonas Dahl Grue, Conditori La Glace, København med Merge
  3. Thomas Bastholm, Conditori La Glace, København, med Ferguson

Danmarks Bedste Rugbrød

  1. Marc Pabst, Pabst Bakery, Maribo, med Old Nordisk
  2. Martin Larsen, Sejers Konditori, Sorø, med SPRS
  3. John Bramsen, Byens Brød og Cafe, Vejen, med Valnødderugbrød 

Danmarks Bedste Fuldkornsbrød

  1. Kristian Parmo, Pompei, Ribe med Nordens Porter Brød
  2. Mikkel Hansen, Pompei, Ribe med Karl
  3. Martin Larsen, Sejers Konditori, Sorø, med Sofie

Danmarks Bedste Specialbrød

  1. Henrik Kjær, Hovedgaard Bageri, Hovedgaard, med Landbrød
  2. Steen Mortensen, Steens Bageri, Nykøbing Falster, med Lovestorm
  3. Peter Nielsen, Smørum Konditori, Smørum, med Pain de Oliva
}