Branchekode

Hvem skal have den nordiske ære?

28. januar 2018

Alle sejl er sat til, når branchens to landshold, Det Danske Bagerlandshold og Konditorlandsholdet, skal i kamp mod de evige rivaler fra norden ved henholdsvis Nordic Bakery Cup og Nordic Pastry Cup under Foodexpo i Herning.

BKD arrangerer konkurrencen sammen med Foodexpo og formand, John Jønsson håber på en topplacering til de danske hold.

- Jeg håber, selvfølgelig, at jeg kan overrække guldmedaljer til de danske hold, når vi skal overrække præmier mandag den 19. marts. For det har de helt sikkert fortjent. Jeg ved, hvor meget de knokler for at udvikle spændende produkter og nogle fantasifulde skuestykker, der kan imponere dommerne ved konkurrencen, siger John Jønsson.

Stort setup. Det er et kæmpe setup, der er i gang i forbindelse med konkurrencen. Alene det at skaffe udstyr nok til at fylde fire bagerier til bagerne og tre til konditorerne er lidt af en opgave.

- Heldigvis har vi godt samarbejde i branchen, som gør, at vi kan låne os til rigtig meget udstyr hos skoler og leverandører, som alle har stillet beredvilligt op for at hjælpe os og dermed branchen med at få denne her konkurrence til at køre. Havde det ikke været for dem, så havde vi ikke kunnet løfte sådan en opgave som denne her, siger John Jønsson.

Under konkurrencen vil der både være storskærme samt live kommentering.

- Foodexpo er nok det største sted, vi kan holde en konkurrence som denne her. Der er både tusindvis af besøgende og en mængde medier, som er i Herning for at dække messen på den ene eller anden måde. Så vi håber på, at vi kan vise fagene frem fra den allerbedste side af, når konkurrencen løber af stablen, siger John Jønsson.

Konkurrencerne er fordelt med bagerne søndag den 18. og konditorerne mandag den 19. marts. Der er præmieoverrækkelse for begge konkurrencer mandag. 

Boks:

Hvem konkurrerer?

Fra Danmark deltager:

Konditor: Benjamin Hansen og Cornelia Luckey

Bager: Per Eckholdt, Sigurdur Baldvinsson og  Stephanie Svendgaard                 

Fra Sverige deltager:                                                                           

Konditor: Emelie Karlén og Minna Lindegard

Bager: Amanda Bäckström, Sara Fjärrstrand og Alexander Pelli.

Fra Norge deltager:

Konditor

Bager

Fra Island deltager:

Bager: Birgir Þór Sigurjónsson, Þórey Lovísa Sigurmundsdóttir og Ásgeir Þór Tómasson

}