Branchekode

Praktikpladsgaranti til unge, der vil være bagere eller konditorer

Pressemeddelelse

7. maj 2018

Håndværksbagerne under Bager- og Konditormestre i Danmark og bagerierne under Dansk Supermarked har i dag lanceret en landsdækkende praktikpladsgaranti til alle unge, der går med drømme om at blive den næste mesterbager eller -konditor.

Bager- og konditorbranchen rækker nu hånden ud til de unge, som, eksempelvis, har gennemført grundforløbet på en teknisk skole men ikke har fundet en praktikplads indenfor fødevareerhvervet.
Branchen udsteder, fra i dag, en landsdækkende praktikpladsgaranti.

- Vi er en fordelsuddannelse. Og det betyder, at der er gode muligheder for at få et job, når man er udlært. Det skyldes blandt andet, at der ikke helt er nok unge, som kommer ind i faget til at opveje de, som forlader det på grund af pensionering og lignende. Derfor vil vi gerne tilbyde de unge, som opfylder nogle få enkle krav, at de kan få en praktikplads hos en bager eller konditor et sted i Danmark, siger formand for Bager- og Konditormestre i Danmark, John Jønsson.

Branchen mangler unge, som har lyst til at prøve kræfter med brød og kager og hos branchens organisationer håber man, at praktikpladsgarantien kan få flere unge til at vende ansigtet mod bager- og konditorbranchen.

- Vi har gode muligheder for at tilbyde et job i en kreativ virksomhed, hvor man godt nok skal arbejde hårdt, men hvor mulighederne for at være kreativ i høj grad er til stede, siger John Jønsson.

De unge skal blot opfylde nogle få krav for at kunne gøre del af praktikpladsgarantien. Blandt andet skal man være motiveret for, måske, at flytte for at gøre brug af praktikpladsgarantien.

- Vi kan ikke garantere, at der er en uddannelsesplads lige præcis i ens egen by. Så måske skal man flytte sig lidt for at få en uddannelse. Men vi lover, at det er det hele værd, siger John Jønsson, der både er uddannet bager og konditor.

Her er kravene for at gøre brug af praktikpladsgarantien.

Krav til lærlinge:

  • Den unge skal opfylde adgangskrav til hovedforløbet, hvilket vil sige at du skal have bestået Naturfag på E-niveau og samtidig taget følgende certifikater, Almen fødevarehygiejne, Førstehjælp på erhvervsuddannelserne og Elementær brandbekæmpelse
  • Den unge skal være aktivt søgende
  • Den unge skal være motiveret for at blive bager (garantien gælder til trin 1 i uddannelsen; Bagværker, som er nødvendig at have for at blive bager eller konditor), og parat til at flytte for at få en læreplads
  • Den unge skal være egnet skal være egnet

Garantien gælder for følgende:

  • Unge som har gennemført grundforløbet
  • Ved indgåelse af første aftale med en virksomhed (Hvis elevaftalen ophæves bortfalder garantien)
  • Garantien gælder kun til og med trin 1 i uddannelsen – Bagværker

 

}