Branchekode

BKD vil finde Danmarks Bedste Bager og Konditor

15. juli 2019

Det er ikke længe siden, at BKD måtte melde ud, at konkurrencen, Danmarks Bedste Brød og Kager, ikke kom på programmet for 2019.
Nu kan vi afsløre, hvad der kommer i stedet.
- BKD vil finde Danmarks bedste bager og konditor. Intet mindre! Vi har luret lidt på svenskerne, der har lavet en lignende konkurrence i mange år og hvor vinderne ofte ender med at blive kendte i hele Sverige. Nu vil vi gøre det samme i Danmark. Vise, at vi har nogle helt afsindigt dygtige bagere og konditorer gående rundt i produktionerne i hele landet – nu skal vi blot finde den bedste, fortæller BKDs formand John Jønsson.
Konkurrencen kommer til at nå sit klimaks under Foodexpo i Herning til marts næste år. Her vil fem bagere og fem konditorer på hver sin dag konkurrere på at fremstille nogle af fagenes mest almindelige og krævende produkter før der kan kåres en vinder i hver af de to fag.

Reglerne er endnu ikke helt fastlagt, men det forventes at de bliver offentliggjort i løbet af sommeren.
- Vi vil have fundet de bedste. Hvad enten det er en mester eller en svend, så skal vedkommende have god tid til at overveje om man vil stille op i konkurrencen. Vi har plads til fem personer i finalen på Foodexpo, så inden da skal vi have lavet et udskilningsløb. Det kommer til at finde sted i løbet af efteråret 2019, fortæller John Jønsson.
Det står dog klart, at konkurrencen er åben for alle, som har et svendebevis og som arbejder som bager eller konditor i Danmark.
- Vi vil lave så få begrænsninger som overhovedet muligt. Derfor er der heller ingen aldersbegrænsning. Så længe du har et svendebrev og arbejder i Danmark, så kan du stille op og forsøge at gå efter titlen, Danmarks Bedste Bager eller Konditor, siger John Jønsson.

Det er blandt andet for at bringe den faglige stolthed frem, at BKD lancerer konkurrencen.
- Vi har nogle afsindigt dygtige fagfolk rundt om i Danmark. Men ofte gemmer vi dem af vejen og skubber deres produkter foran dem, når de vinder en konkurrence. Som branche har vi brug for nogle fyrtårne, der kan være med til at inspirere den næste generation af bagere og konditorer, og hvis vi kan gøre det med sådan en konkurrence, så er jeg en glad formand, siger John Jønsson.
Tidsplaner og regler for konkurrencen vil blive offentliggjort på BKDs hjemmeside i løbet af sommeren.

Danmarks Bedste Bager & Konditor – Hvad ved vi?

  • Konkurrencen er åben for alle med svendebrev som bager/konditor og som arbejder i Danmark
  • Finalen kommer til at foregå mellem to gange fem deltagere
  • Finalen finder sted under Foodexpo i Herning den 22. og 23. marts 2020
  • Indledende runder afholdes i løbet af efteråret 2019
  • Regler og tidsplan offentliggøres snart på bkd.dk
  • Det bliver fedt!
}