Branchekode

Nu skal Danmarks bedste bager og konditor findes

Pressemeddelelse

26. august 2019

Hvem laver Danmarks bedste brød? Danmarks bedste lagkage? Hvem er Danmarks bedste bager eller konditor?
De spørgsmål får vi svar på i 2020, hvor Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD) afholder den første udgave af Danmarks Bedste Bager og Konditor.

Konkurrencen sætter alle faguddannede, som arbejder med fagene, i konkurrence mod hinanden i kampen om at være den bedste. Ikke kun til én ting, men på et bredt udsnit af de områder, som en bager eller konditor arbejder med til dagligt.

- Vi har før afholdt konkurrencer, hvor vi har fundet det bedste brød eller den bedste kage. Men spørgsmålet har ofte været: Hvem er den bedste bager eller konditor i Danmark? Det spørgsmål vil vi gerne besvare nu, siger formand for BKD, John Jønsson.

Konkurrencen finder sted under den store fødevaremesse, Foodexpo i Herning til næste år. Her vil konditorerne trylle med sukker, fløde og chokolade den 22. marts, mens bagerne skal fyre op for ovnene den 23. marts.

Vinderne kåres ved en fælles præmieoverrækkelse mandag den 23. marts kl. 16.00.

 

Resten af 2019 skal bruges på at finde de to gange fem deltagere, der er plads til i finalen på Foodexpo. Fra i dag og til første oktober er tilmeldingen åben for alle faguddannede, som arbejder professionelt med fagene til hverdag. Herefter vil der være forskellige udskilningskonkurrencer, som skal sikre, at det bliver de absolut bedste i fagene, som kommer til Herning og er en del af konkurrencen.

- Jeg håber på en bred opbakning fra fagene og ser gerne at de helt nyuddannede går i konkurrence med mesteren med mange års erfaring. På den måde kan vi vise danskerne, at selvom vi er et af klodens ældste fag, så er der masser af nytænkning og kvalitet hos de to fag, siger John Jønsson.

 

Tilmeldingen er åben fra i dag på www.bkd.dk/danmarks-bedste-bager-og-konditor - her kan man også læse regler.

 

Det skal de lave:

Hver konkurrencedag er seks timer lang – plus en times forberedelse dagen før.

Bagerne skal fremstille:

Baguetter

To typer wienerbrød

Klassiske croissanter

Take-away/fastfood

Samt en mystery-opgave, som de får opskriften på dagen før konkurrencen

 

Konditorne skal fremstille:

En etagekage i fem lag.

En dekorationskage overtrukket med marcipan

To typer fyldte chokolader

}